Ο ΜΕΓΑΛΟΣ Γ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Με τον μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή Γιώργο Μαργαρίτη συνεχίζεται σήμερα το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της φετινής γιορτής κρασιού του Αμπελώνα και αναμένεται ο γνωστός βάρδος να απποτελέσει πόλο έλξης για χιλιάδες θαυμαστές και θαυμάστριές του.

Χθες το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιελάμβανε την εμφάνιση της Ματούλας Ζαμάνη που ξεσήκωσε το κοινό με την ερμηνεία της.

000_0225Παράλληλα χθες έγιναν και τα επίσημα εγκαίνια της γιορτής με δρώμενα στην κεντρική πλατεία του Αμπελώνα, αλλά και με ομιλίες και χαιρετισμούς εκ μέρους του περιφερειάρχη και του δημάρχου Τυρνάβου.

Παράλληλα οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τοπικά κρασιά και προϊόντα στα περίπτερα που λειτουργούν στο χώρο της γιορτής.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε εκδήλωση γευσιγνωσίας κρασιών με τον γνωστό οινολόγο γευσιγνώστη Γιάννη Τσαριτσανιώτη, ο οποίος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τους τύπουε των κρασιών για τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ των διαφόρων ποικιλιών, αλλά και για τη διαφορά γεύσης που δίνει σε ένα κρασί η παραμονή του σε ξύλινα βαρέλια.

 

000_0235Οι συμμετέχοντες δοκίμασαν Μαλαγουζιά, μοσχάτο λευκό και μαύρο, σαρδονέ και αφρώσεις οίνους του οινοποιητικού συνεταιρισμού και παραγωγών της περιοχής.

Το σημερινό πρόγραμμα της γιορτής περιλαμβάνει τα εξής:

από 18:30 έως 21:30
• Μια βραδιά αφιέρωμα στο Μοσχάτο Τυρνάβου (Παρουσίαση – Συζητήσεις)
• Δοκιμές κρασιών με την υποστήριξη σεφ και του ομίλου φίλων της Αμπέλου & του Οίνου «Ο Διόνυσος»
• Γλυκές γεύσεις Μούστου από το Σύλλογο Γυναικών Αμπελώνα
στις 22:00
• Συναυλία με το Γιώργο Μαργαρίτη

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ