ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΣΠΑ ΣΤΟ ΤΕΙ

Τις θερμές του ευχαριστίες για την απρόσκοπτη συνέχιση των έργων που εκτελεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο ΤΕΙ, παρά τις δυσχερείς συνθήκες και την αρνητική συγκυρία, μετέφερε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Παναγιώτης Γούλας στον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό κατά τη συνάντηση που είχαν οι δύο άντρες.

Ο κ. Αγοραστός είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον πρόεδρο του ΤΕΙ Θεσσαλίας για τις πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν τις περασμένες ημέρες για έργα που αφορούν το εκπαιδευτικό ίδρυμα διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη συνέχισή τους.

Επίσης αναφέρθηκε στις συμπληρωματικές δημοπρατήσεις στις οποίες προχωρεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας προκειμένου να καλύψει επιπρόσθετες ανάγκες που εμφανίζονται στο ΤΕΙ. Πρόκειται για το έργο «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ, ΕΡΓΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ KAI ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ‘ΝΕΑ ΚΤΙΡΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ (ΠΟΙΜΝΙΟΣΤΑΣΙΟ – ΒΟΥΣΤΑΣΙΟ – ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΕΙΟ)’ του Τ.Ε.Ι. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ», προϋπολογισμού 140.528,62 ευρώ που αποτελεί μέρος του έργου συνολικού προϋπολογισμού 511.000 ευρώ αλλά και για την ανέγερση του νέου κτηρίου της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας συνολικού προϋπολογισμού 3,8 εκ. ευρώ όπου απαιτήθηκε η κατασκευή υποσταθμού για τις ανάγκες ηλεκτροδότησης και λειτουργίας.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Αγοραστός τόνισε τα εξής: «σε ένα εξαιρετικά ρευστό περιβάλλον όπου οι πολίτες έχουν υποστεί ζημιά και η χώρα συνεχίζει να βυθίζεται στην αβεβαιότητα, εμείς με σωστό προγραμματισμό όχι μόνον εξακολουθούμε – παρά τα μεγάλα προβλήματα – την υλοποίηση των έργων, αλλά και να απαντούμε θετικά στα όσα πρόσθετα ζητήματα προκύπτουν κατά την υλοποίηση του φυσικού αντικειμένου σε έργα μείζονος σημασίας. Αυτό πράξαμε και στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, όπου άμεσα φροντίσαμε αφενός να υπάρξουν πληρωμές εν μέσω capital controls για να συνεχίσει η υλοποίηση των έργων και από την άλλη να προσθέσουμε συμπληρωματικές εργολαβίες που κρίθηκαν απολύτως αναγκαίες για τις νέες υποδομές του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Συνεχίζουμε ενώνοντας τις δυνάμεις μας με τη διοίκηση του ΤΕΙ και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς την προσπάθεια, ώστε οι φοιτητές και οι καθηγητές να έχουν στη διάθεσή τους σύγχρονες υποδομές για την παροχή υψηλού επιπέδου διδασκαλίας και μάθησης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ