OΙ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΕ ΠΟΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΚΙΛΑ

Στο μπεστ σέλερ The Beauty Detox Solution η κλινική διαιτολόγος Κίμπερλι Σνάιντερ εξηγεί γιατί πρέπει να τρώμε το φρούτο με άδειο στομάχι: όταν το τρώμε μετά το φαγητό επιβραδύνεται η πέψη δίνοντάς του χρόνο να κάνει ζυμώσεις και να καταστήσει όξινα τα άλλα φαγητά που φάγαμε. Η οξύτητα αυτή εξουδετερώνει το αλκαλικό pH που είναι απαραίτητο για να χάσει κανείς βάρος.

Η Σνάιντερ παρακινεί επίσης τις διάσημες πελάτισσές της, όπως η Ντρου Μπάριμορ, να ξεκινούν κάθε γεύμα με σαλάτα. “Η σαλάτα πριν από το γεύμα έχει νόημα», λέει ο παθολόγος Ράφαελ Κέλμαν, συγγραφέας της Microbiome Diet. Αν περιέχει λαχανικά όπως πράσο, αγκινάρα και μηλόξιδο τρέφει τα φιλικά βακτήρια που είναι απαραίτητα για τη διάλυση των λιπών. “Με αυτό τον τρόπο προετοιμάζει το έδαφος για καλύτερη πέψη».

Οι λάθος συνδυασμοί που εμποδιζουν το αδυνατισμα:

  1. Πρωτεΐνες με άμυλο: ποτέ μαζί

Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να συνδυάζετε ψωμί, ρύζι, μακαρόνια ή πατάτες με κρέας, ψάρι και αυγά. Συνοδεύστε κάτι απ” όλα αυτά με πράσινα φυλλώδη λαχανικά (μαρούλι, σπανάκι) και μη αμυλούχα λαχανικά (σπαράγγια, μπρόκολο).

  1. Μην ανακατεύετε τις πρωτεΐνες

Κάθε πρωτεΐνη έχει διαφορετική πεπτική διαδικασία. Μόνο το γάλα και τα αυγά έχουν την ίδια, οπότε μπορείτε να συνδυάσετε τυρί με αυγά αλλά όχι με κρέας ή ψάρι. Τα διαφορετικά κρεατικά μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους.

  1. Τα φρούτα πρέπει να τρώγονται μόνα τους

Αν θέλετε να τα συνδυάσετε με πρωτεΐνη, συνοδεύστε τα με ξηρούς καρπούς (σε αναλογία 5 ξηρούς καρπούς προς ένα φρούτο). Μην αναμειγνύετε τα αμυλώδη φρούτα (μπανάνες) με τα όξινα (πορτοκάλια, φράουλες).

  1. Άμυλο με όξινες τροφές: ποτέ μαζί

Δηλαδή ξεχάστε τα πρωινά με ένα μπολ δημητριακών (άμυλο) και πορτοκαλάδα (όξινο).

  1. Πόσες ώρες πρέπει να μεσο-λαβούν ανάμεσα στα γεύματα

Αν θέλετε να φάτε μια τροφή που δεν συνδυάζεται πρέπει να περιμένετε δύο ώρες έπειτα από φρούτο, τρεις έπειτα από άμυλο και τέσσερις έπειτα από πρωτεΐνες.

  1. Επιδόρπια: τρεις ώρες μετά το φαγητό

Επειδή σε κάθε γλυκό συνδυάζονται διάφορες αταίριαστες ομάδες τροφών (π.χ. γάλα με αλεύρι), το επιδόρπιο σταματάει τη διαδικασία της πέψης. Αν πρέπει οπωσδήποτε να ενδώσετε, τουλάχιστον φάτε το μόνο του (ώστε να μην μπλοκάρει και την πέψη των υπόλοιπων τροφών).

marieclaire.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ