«THE LUNCHBOX» ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΟ «ΣΙΝΕ ΜΥΛΟΣ»

Η ταινία  “The Lunchbox” Παραδόσεις αγάπης, του Ριτές Μπάτρα, θα προβάλλεται στο θερινό κινηματογράφο “Σινέ Μύλος” από τη Δευτέρα 31 Αυγούστου έως την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας.

Το “The Lunchbox” είναι μια απολαυστική ρομαντική κομεντί  που εκτυλίσσεται στην πολυπληθή και θορυβώδη Μουμπάι και παρακολουθεί τη σχέση ενός άντρα και μιας γυναίκας που έρχονται κοντά χάρη σε ένα λάθος. Αυτή η γεμάτη χιούμορ, ζεστασιά και ευαισθησία, ιστορία μας προσφέρει μια μαγική γεύση από την Ινδία, καθώς και την ευκαιρία να απολαύσουμε την καταπληκτική ερμηνεία του ταλαντούχου ηθοποιού,  Ιρφάν Καν (Slumdog Millionaire, The Life of Pi).

Η ταινία αιχμαλωτίζει τον θεατή με την εξωτική της ατμόσφαιρα και τις μυρωδιές της σπιτικής ινδικής κουζίνας που απλώνονται παντού, χτίζοντας έναν όμορφο κινηματογραφικό κόσμο γεμάτο ονειροπολήσεις και χαριτωμένους διαλόγους που συνοψίζουν μέσα σε λίγες φράσεις την κοσμοθεωρία των ηρώων.

Υπόθεση:
Εδώ και 120 χρόνια στη Μουμπάι, κάθε πρωί, 5.000 Νταμπαβάλα (Dabbawallahs) – τοπικοί κούριερ φαγητού- παραδίδουν ζεστά γεύματα από την κουζίνα των νοικοκυρών στα γραφεία των συζύγων τους.

Μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ μελέτησε το συγκεκριμένο σύστημα παράδοσης και απέδειξε ότι μόνο ένα στο ένα εκατομμύριο πακέτα μπορεί να φτάσει σε λάθος χέρια!

Το “The Lunchbox” είναι η ιστορία αυτού του λάθους, που θα φέρει κοντά δυο αγνώστους. Έτσι, μια νεαρή γυναίκα θα βρεθεί να αλληλογραφεί με έναν μοναχικό υπάλληλο, ανταλλάσσοντας καθημερινά μηνύματα μέσω των πακέτων φαγητού.

Οι δύο πρωταγωνιστές της ταινίας, ζουν σ’ έναν κόσμο περιορισμένο: Η Ιλά, μέσα στην απομόνωση του γάμου της και ο Σαατζάν, στο παρελθόν του.

Η ιστορία περιγράφει τον τρόπο που το πεπρωμένο, ενίοτε, μπορεί να καθοδηγήσει τις ζωές μας, ό,τι κι αν προσπαθήσουμε να κάνουμε εμείς, με τις δικές μας ικανότητες.

Ένα πρόσωπο κλειδί στην ιστορία είναι ο Σαΐκ, ο καινούργιος συνάδελφος στο γραφείο, ο οποίος πρέπει να μαθητεύσει δίπλα στον Σαατζάν, για να τον αντικαταστήσει.

Ο Σαΐκ, είναι κάποιος που έχει επιβιώσει στη ζωή, είναι ορφανός που διάλεξε το όνομά του και έστρωσε τη δική του πορεία. Κατά καιρούς αφελής, ο Σαΐκ, όμως ,δεν αφήνεται ποτέ και για κανένα λόγο.

Η Ιλά ζει στο Καντιβίλι, μια συνοικία όπου κατοικεί η μεσαία τάξη συντηρητικών Ινδών. Και ο Σαατζάν ζει στο χωριό Ρανβάρ, στη Μπάντρα, μια ζώνη όπου ζουν κυρίως χριστιανοί. Ήταν σημαντικό, για την ιστορία να φανεί ότι οι δρόμοι αυτών των δύο ανθρώπων δεν θα διασταυρώνονταν ποτέ, αν δεν είχε προκληθεί το επεισόδιο με το κουτί του γεύματος, ένα λάθος του διανομέα ή ένα μικρό αστικό θαύμα.

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Ριτές Μπάτρα

Πρωταγωνιστούν: Ιρφάν Καν, Νιμράτ Καούρ, Ναουαζουντίν Σιντικουί, Σρούτι Μπάπνα, Νακούλ Βαΐντ

Διάρκεια

104΄

Χώρα

Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ινδία

Ώρα έναρξης: 21.30

Γενική είσοδος: 4 ευρώ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ