ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΜΑ

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας απηύθυνε σήμερα αγωνιστικό κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν μαζικά στην πανθεσσαλική σύσκεψη που καλούν οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ στον Παλαμά-Καρδίτσας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣ Λάρισας Ρ. Μαρούδας στη σύσκεψη θα συζητηθούν τα αιτήματα που παλεύει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα αλλά και ο προγραμματισμός των αγωνιστικών κινητοποιήσεων της μικρομεσαίας αγροτιάς το επόμενο διάστημα.

«Καλούμε όσους συναντηθήκαμε στα μπλόκα και τις άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις της αγροτιάς, όσους σκέφτηκαν  αλλά δεν έκαναν το βήμα να συμμετέχουν στους αγώνες τα προηγούμενα χρόνια, όσους πλήττονται από τα νέα μέτρα και το μνημόνιο να συνειδητοποιήσουν ότι δίνουμε αγώνα επιβίωσης για μας και τις οικογένειες μας και η μαζική συμμετοχή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει πιο αποτελεσματικός ο αγώνας μας», σημείωσε ο κ. Μαρούδας .

Παράλληλα αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις υπογράμμισε τα εξής:

«Διανύουμε την προεκλογική περίοδο όμως είναι σαφές πως όποια κυβέρνηση και να προκύψει από τις εκλογές θα εφαρμόσει το τρίτο Μνημόνιο το οποίο ψηφίστηκε από 222 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ,  που σε συνάρτηση με την νέα ΚΑΠ που μειώνει τις επιδοτήσεις ως 60% ως το 2019 και θέτει νέους περιορισμούς στην καλλιέργεια και την παραγωγή, θα οδηγήσει σε συγκέντρωση γης και παραγωγής με συνέπεια να αφανιστούν και να οδηγηθούν σε γρήγορο και βίαιο ξεκλήρισμα χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι. Για αυτό και πρέπει στις εκλογές να τιμωρηθούν από την αγροτική ψήφο όλοι όσοι στηρίζουν τα μνημόνια, την ΚΑΠ της Ε.Ε, τις αντιαγροτικές πολιτικές που ζούμε στο πετσί μας και έχουν οδηγήσει σε μεγάλη μείωση του αγροτικού εισοδήματος τα τελευταία χρόνια».

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Μαρούδα οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν πρέπει να ξεγελαστούν από απατηλές προεκλογικές υποσχέσεις για δήθεν «παράλληλα προγράμματα» ή «ισοδύναμα μέτρα», τίποτα δεν μπορεί να αντισταθμίσει τις τεράστιες απώλειες που υπάρχουν από την μείωση των ενισχύσεων, την άγρια φορολόγηση με 26% και 100% προκαταβολή από το πρώτο ευρώ, την αύξηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια, σε είδη πρώτης ανάγκης στο 23%, τον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ, την κατάργηση της επιστροφής του ειδικού φόρου στα καύσιμα, την αύξηση του ρεύματος, τον ΕΝΦΙΑ και τόσα άλλα.

«Ούτε πρέπει να εγκλωβιστούν σε ψεύτικα διλήμματα για ευρώ ή δραχμή αφού είτε με ευρώ είτε με δραχμή τα μνημόνια θα εφαρμόζονται και χιλιάδες μικρομεσαίοι θα ξεκληριστούν.

Παλεύουμε για την ενότητα του αγροτικού κινήματος στην βάση των κοινών αιτημάτων και της διεξόδου προς όφελος μας. Αξιοποιώντας την πλούσια εμπειρία του παρελθόντος οι αγρότες και κτηνοτρόφοι πρέπει να απομονώσουν εχθρούς αλλά και όσους εμφανίζονται ως φίλοι εξυπηρετώντας συμφέροντα μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών. Για αυτό και η αυτοαποκαλούμενη Εθνική Συντονιστική Επιτροπή όχι μόνο δεν λέει κουβέντα για την ΚΑΠ που πετσοκόβει τις ενισχύσεις αλλά καλεί σε αγώνες τους αγρότες με αίτημα να φορολογηθούν 13% από το πρώτο ευρώ καθώς και 8% φορολόγηση των κτηνοτρόφων στηρίζοντας έμπρακτα το μνημόνιο και την κυβέρνηση. Είναι αυτοί που βρίσκονται σήμερα σε αγαστή σύμπνοια με την ΠΑΣΕΓΕΣ  που μας αποκαλούσε τσιφλικάδες και τεμπέληδες που τρώμε τις επιδοτήσεις συκοφαντώντας τους αγώνες μας.

Μία και ξεκάθαρη είναι η απόφαση του οργανωμένου αγροτικού κινήματος όπως εκφράζεται από τους αγροτικούς συλλόγους, τις επιτροπές αγώνα, τις αγωνιστικές Ομοσπονδίες:

Μπλόκο στο μνημόνιο και τα νέα μέτρα-Παλεύουμε για την επιβίωση μας!», που ήταν πλαισιωμένος από τα μέλη της διοίκησης της ΕΟΑΣΝ Λάρισας Ν. Μπαντόγια και Στ. Τσικριτσή.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com