ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΚΟΡΑΝΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΟ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ

Τα φύλλα του αρχαίου Κορανίου, που όπως λένε οι μελετητές μπορεί να είναι προγενέστερο της ημερομηνίας ίδρυσης του Ισλάμ από τον Προφήτη Μωάμεθ, πυροδοτούν έντονες συζητήσεις με τουλάχιστον έναν εμπειρογνώμονα να λέει ότι η γραφή του χειρογράφου ανήκει σε προγενέστερη εποχή.

Τα φύλλα της περγαμηνής, που βρίσκονται στο Πανεπιστήμιο του Birmingham στην Αγγλία, υπέστησαν ραδιοχρονολόγηση σε εργαστήριο στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στα τέλη του 2014.

Η ραδιοχρονολόγηση έδειξε οτι τα φύλλα χρονολογούνται μεταξύ 568 μ.Χ. και 645 μ.Χ.

Ο Μωάμεθ γενικά πιστεύεται ότι έζησε μεταξύ 570 μ.Χ. και 632 μ.Χ.

Ο Μωάμεθ πιστεύεται ότι ίδρυσε το Ισλάμ, λίγο μετά το 610 μ.Χ., με έδρα τη Medina, σημερινή Σαουδική Αραβία, το 622 μ.Χ.

Η Ραδιοχρονολόγηση μετρά την αναλογία των δύο τύπων ατόμου άνθρακα στο οργανικό υλικό.

Ωστόσο, ο Mustafa Shah, λέκτορας Ισλαμικών Σπουδών στη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών (SOAS) του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, είπε ότι η γραφή που χρησιμοποιήθηκε στο αρχαίο Κοράνι έρχεται σε αντίθεση με τη ραδιοχρονολόγηση. «[Με] το στυλ της γραφής – θα ήταν σαν να λέτε ότι είδατε ένα iPhone στη δεκαετία του 1990», είπε.

Ο Shah επεσήμανε ότι το διακριτό ύφος γραφής του Κορανίου, με σποραδικά σημάδια τοποθετημένα πάνω από τα γράμματα, καθώς και η χρήση δεικτών στίχου, ανήκουν στην εποχή Umayyad, η οποία άρχισε γύρω στο 661 μ.Χ. “Μόλις το στυλ και η ορθογραφία ληφθούν υπόψη, φαίνονται όλα τα χαρακτηριστικά του κώδικα του 7ου αιώνα”, εξήγησε στο FoxNews.com.

Ο David Thomas, καθηγητής του Χριστιανισμού και του Ισλάμ στο Πανεπιστήμιο του Birmingham, είπε: «Το μόνο που έχουμε είναι μια σειρά από θεωρητικές πιθανότητες”. “Έχει χαρακτηριστικά που γενικά πιστεύεται ότι έχουν αναπτυχθεί αργότερα στην ιστορία της ισλαμικής καλλιγραφίας, αλλά αυτό που είναι γενικά αποδεκτό γι ‘αυτή την ιστορία, ίσως πρέπει να εξεταστεί κάτω από διαφορετικό πρίσμα.”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ