ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΣΤΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ

Καταγγέλλουμε  τη διοίκηση του ΤΕΙ που για  πρώτη   φορά  έχει πάρει απόφαση (σε ποια συνεδρίαση δεν ξέρουμε) να μην δοθεί κλειδί δωματίου σε όποιον δεν έχει να πληρώσει εφάπαξ και προκαταβολικά το χαράτσι των 400 ή 150 €, ανάλογα το είδος του δωματίου.

Για πρώτη  φορά δεν κάνουν καμιά διευκόλυνση  σε αυτούς που δεν έχουν άμεσα τη δυνατότητα να προπληρώσουν εφάπαξ το  ποσό. Η εντολή σαφής: ή προπληρώνεις ή κλειδί δωματίου δεν παίρνεις!!!

Η δε προϊσταμένη της “μέριμνας” καλούσε τους φοιτητές που δεν είχαν όλο το ποσό να μην περιμένουν στη σειρά για παραλαβή κλειδιού.

Ακόμα και συνάδελφοι που πήραν δωμάτιο και είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν δεν τους δίνουν δωμάτιο με αιτιολογία ότι θα φύγουν για λίγους μήνες σε σπουδές σε αντίστοιχο τμήμα εξωτερικού μέσω του προγράμματος erasmus. Που θα μείνουν, τι θα κάνουν με την εξεταστική τους ή μέχρι να φύγουν τους είναι αδιάφορο, η λογική καθαρά εισπρακτική, να δοθεί τώρα όλο το ποσό, χωρίς να εξετάζουν τίποτα άλλο την οικογενειακή ,οικονομική και προσωπική κατάσταση των εστιακών σπουδαστών.

Έτσι, σε μια περίοδο όπου εμείς και οι οικογένειές μας με απίστευτες δυσκολίες καταφέρνουμε να έχουμε τα στοιχειώδη για την επιβίωση, με το κόστος σπουδών να έχει εκτιναχτεί, τις αυξήσεις των φόρων και τα χαράτσια που όχι μόνο δεν καταργήθηκαν αλλά συνεχίζουν να είναι βραχνάς για τις φτωχές λαϊκές οικογένειες, τις συνεχόμενες μειώσεις μισθών και συντάξεων, την ανεργία που οδηγεί στην απόγνωση κατά χιλιάδες χωρίς ηλικιακές διακρίσεις, τις αυξήσεις σε όλα τα είδη πλατιάς κατανάλωσης και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, που λόγο της αυξανόμενης φτώχειας όλο και πιο πολλοί φοιτητές έχουν ανάγκη δωρεάν στέγασης, η φοιτητική μέριμνα του ΤΕΙ Λάρισας λειτουργεί ως τμήμα εισπρακτικής μέριμνας φοιτητών που θυμίζουν τους φοροεισπράκτορες της δεκαετίας του ’50. Σοβαρή είναι η ευθύνη όλων των κυβερνήσεων που όχι μόνο δεν έλυσαν το πρόβλημα, αλλά το όξυναν παραπέρα με την πολιτική εμπορευματοποίησης της παιδείας.

Σε αγαστή συνεργασία διοίκηση ΤΕΙ, Πρόεδρος της εφορίας εστιών και προϊσταμένη της φοιτητικής μέριμνας αρνήθηκαν να δώσουν το κλειδί του δωματίου στον πρόεδρο του Συλλόγου φοιτητριών/τών του ΑΤΕΙ Θεσσαλίας επειδή αρνήθηκε να πληρώσει το χαράτσι που έχουν επιβάλει. Σημειωτέο, ότι ο εν λόγο συνάδελφος μας, είναι ΑμΕΑ (παραπληγικός) με συγκεκριμένες ανάγκες.

Από εκείνη τη στιγμή έξω από τη “μέριμνα” στήθηκε σκηνή όπου θα διαμείνει ο συνάδελφός μας διεκδικώντας το δικαίωμά του να του δοθεί τώρα το κλειδί  αλλά και να έχει αυτός και όλοι οι σπουδαστές  δωρεάν στέγαση.

Η κυνικότητα δε του προέδρου του ΤΕΙ ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αφού σε συνάντηση εκπροσώπων του ΜΑΣ που του γνωστοποίησαν το γεγονός έδειξε να μην τον αγγίζει. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος του ΤΕΙ κρατάει τέτοια στάση.

Η στάση της διοίκησης, της εφορίας εστιών και φοιτητικής μέριμνας είναι  ανάλγητη, τρομοκρατική και η στάση τους εκδικητική. Καλούμε  Σπουδαστικούς συλλόγους Σωματεία όλους τους μαζικούς φορείς να πάρουν θέση

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Να παρθούν τώρα πίσω οι αντιδραστικές, εκβιαστικές αποφάσεις για την πληρωμή.

Να δοθούν κλειδιά χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε όλους τους σπουδαστές  που εγκρίθηκε η αίτησή τους.

Να ανοίξουν τα κλειστά ξενοδοχεία για να στεγαστούν και οι 100 φοιτητές/τριες που έκαναν αίτηση κ δεν πήραν δωμάτιο.

Να φτιαχτούν νέες εστίες για να καλύψουν όλες τις ανάγκες

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ, ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ & ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ