ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ – ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου και ο πρόεδρος του ΑΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Παναγιώτης Γούλας, πιστοποιώντας με τον τρόπο αυτό τη μελλοντική στενή συνεργασία ανάμεσα στο δήμο της Ελασσόνας και του Ανώτερου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Αμέσως μετά την υπογραφή του σχετικού συμφώνου ο δήμαρχος Ελασσόνας και ο πρόεδρος του ΑΤΕΙ έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Παναγιώτης Γούλας: «Εδώ και αρκετό καιρό συνεργαζόμαστε, ως ίδρυμα, με τους παραγωγικούς φορείς της Ελασσόνας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την πιστοποίηση ΠΟΠ από την ΕΕ για το αρνάκι και το κατσικάκι της περιοχής. Η περιοχή έχει μια μεγάλη δυναμική στον πρωτογενή τομέα, ειδικά όσον αφορά τα φαρμακευτικά και αρωματικά είδη. Με βάση τη συμφωνία που υπογράψαμε με το δήμο της Ελασσόνας πρόκειται να εφαρμόσουμε νέες μεθόδους ελέγχου και παραγωγής των αρωματικών και φαρμακευτικών αυτών ειδών ώστε να δώσουμε μια επιπλέον ώθηση στην επαρχία Ελασσόνας και να καταφέρουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να μείνουν στην περιοχή».

Νίκος Ευαγγέλου: «Ευχαριστώ τον κ. Γούλα για την ανταπόκριση στο αίτημα του δήμου μας για μια πιο στενή συνεργασία η οποία θα βασίζεται σε στέρεες επιστημονικές βάσεις. Είμαι της άποψης πως η γνώση και η εξωστρέφεια είναι στην εποχή μας απαραίτητες προϋποθέσεις προόδου, μιας και αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα για κάθε τόπο, για κάθε επιχείρηση, για κάθε οικονομία. Αναγνωρίζουμε το μεγάλο έργο που παράγεται στο ΤΕΙ της Θεσσαλίας και στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή με κάθε δυνατό τρόπο, ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε στην περιοχή τις προϋποθέσεις ανάπτυξης και ευημερίας. Τώρα είναι η ώρα που θα πρέπει όλοι να σηκώσουμε τα μανίκια ψηλά και να δουλέψουμε με πρόγραμμα, σχέδιο και πάνω απ’ όλα με ανθρώπους που γνωρίζουν και μπορούν».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com