ΜΑΣ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΑΠ’ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ!  ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

 

Μετά από ένα καλοκαίρι δυσβάσταχτο για τον ελληνικό λαό, όπου ψηφίστηκε το 3ο μνημόνιο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι φοιτητές και οι σπουδαστές έρχονται αντιμέτωποι με τη συνέχιση της επίθεσης στο χώρο των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.

Και ενώ οι ελληνικές κυβερνήσεις, πάντα πιστοί στις επιταγές των Ευρωπαίων και των Αμερικάνων, χτυπούν αλύπητα τις οικογένειές μας, με μειώσεις μισθών και συντάξεων, αυξήσεις στους φόρους και στα τρόφιμα και μαζικές απολύσεις, έρχονται να μας στερήσουν και το δικαίωμα στις σπουδές.

Η σίτιση, η στέγαση, τα δωρεάν συγγράμματα είναι ξένα σώματα για ένα σύστημα που μας θέλει αμόρφωτους, χωρίς σπουδές, χωρίς δικαιώματα, έρμαια στα χέρια των αφεντικών. Ακόμα όμως και οι λίγοι φοιτητές που δικαιούνται δωμάτιο στις εστίες, ή ένα πιάτο φαγητό στη λέσχη, ζουν με την ανησυχία και το φόβο μήπως τους το κόψουν και αυτό.

Έτσι και αλλιώς η διαμονή στις εστίες στο ΤΕΙ Λάρισας, αλλά και σε άλλα ιδρύματα, δεν είναι δωρεάν. Συγκεκριμένα το χαράτσι που πρέπει να πληρώσει κάποιος είναι 150€ αν μένει στα παλιά κτήρια και 400€ αν μένει στα καινούρια. Για δωμάτια-τρύπες, με ελάχιστες παροχές και πολλές ελλείψεις, και κανονισμούς που απαγορεύουν από τη στάθμευση οχημάτων εντός του χώρου του ΤΕΙ, μέχρι και την είσοδο μετά τις 11 το βράδυ!!

Συμφοιτητές μας, που δεν έχουν να πληρώσουν αυτό το χαράτσι, απειλούνται με έξωση και κινδυνεύουν να χάσουν το δωμάτιό τους. Πρόκειται ξεκάθαρα για κίνηση που πετά φοιτητές στο δρόμο, που χτυπά το δικαίωμα στις σπουδές. Εντάσσεται στο συνολικότερο σχεδιασμό έντασης των ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση απέναντι στα φτωχά λαϊκά στρώματα. Πάει χέρι χέρι με τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις τμημάτων που ειδικά εδώ το βιώσαμε τα προηγούμενα χρόνια, με τον περιορισμό των καρτών σίτισης, με την κατάργηση του δωρεάν βιβλίου, τις διαγραφές, τα δίδακτρα κ.α. Σκοπός τους είναι η δημιουργία αφόρητων όρων σπουδών για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

Εμείς όμως, δεν πρέπει να το αφήσουμε να περάσει έτσι! Πρέπει να συσπειρωθούμε, να ενωθούμε απέναντι σε αυτούς που μας κλέβουν τα δικαιώματα που κατακτήσαμε με αγώνες. Ο αγώνας μας είναι η μόνη διέξοδος! Κόντρα στις λογικές της ανάθεσης και τις συνδιαλλαγής. Κόντρα στις λογικές που θέλουν ανύπαρκτους τους φοιτητικούς συλλόγους ή παραμάγαζα για να τους «σέρνουν» στις κομματικές τους φιέστες.       Γιατί μόνο με μαζικούς όρους μπορούμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη στέγαση!

Να φτιάξουμε μαζικές γενικές συνελεύσεις, να πάρουμε αποφάσεις αγωνιστικές. Να εκφράσουμε την πραγματική αγωνιστική αλληλεγγύη στους συναδέλφους μας φτιάχνοντας εστίες αντίστασης και αγώνα σε κάθε σχολή για να οικοδομήσουμε ένα φοιτητικό κίνημα που θα μπορεί να βάζει φρένο στις επιλογές τους. Ένα φοιτητικό κίνημα που θα μπορεί να επιβάλλει τα δικαιώματά μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΣΤΙΩΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΣΤΙΑΚΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΤΟΣ ΕΣΤΙΩΝ
  • ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΓΑΣΗ-ΣΙΤΙΣΗ-ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ- ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ
  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ