ΣΟΚΑΡΕΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΠΕΡΙ “ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ”

Σοκαριστική, αλλά και άκρως αποκαλυπτική η δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Ε. Μεϊμαράκη για τους εκπαιδευτικούς και άλλους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ή απολύθηκαν από τη συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πριν δύο χρόνια, για να επαναπροσληφθούν πρόσφατα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,

μετά τον μεγαλειώδη και παρατεταμένο αγώνα του εκπαιδευτικού κινήματος.

“Εμείς λέγαμε όχι σε άχρηστους στο δημόσιο, εκείνοι τους επαναπροσέλαβαν”, δήλωσε χωρίς το παραμικρό ίχνος ντροπής.

Έτσι λοιπόν:

– «Άχρηστοι» για τον κύριο Μεϊμαράκη οι εκπαιδευτικοί των 50 ειδικοτήτων της ΤΕΕ, που κατάργησε με μια μονοκοντυλιά στέλνοντας χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες στα ιδιωτικά ΙΕΚ και τους δασκάλους τους στη διαθεσιμότητα και την απόλυση.

– «Άχρηστες» και οι ειδικότητες της ΤΕΕ που καταργήθηκαν από τη δημόσια εκπαίδευση, για να αποδοθούν πεσκέσι στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

– «Άχρηστοι» και οι σχολικοί φύλακες, οι καθαρίστριες, οι εργαζόμενοι στη δημόσια τηλεόραση, αλλά εξαιρετικά χρήσιμα τα ιδιωτικά κανάλια, τα ιδιωτικά συνεργεία και οι κάθε λογής εταιρείες που κερδοσκοπούν ασύστολα σε βάρος του δημόσιου τομέα.

– «Άχρηστος» συνολικά ο δημόσιος τομέας για τη Νέα Δημοκρατία και τους λοιπούς εκφραστές των μνημονιακών αντεργατικών πολιτικών, που επιδιώκουν με κάθε τρόπο την ασφυκτική συρρίκνωσή του και το άνοιγμα νέων πεδίων κερδοφορίας στον επιχειρηματικό κόσμο.

Σε κανένα συνάδελφο εκπαιδευτικό, σε κανέναν εργαζόμενο δεν πρέπει πια να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για τις επιδιώξεις και τους σχεδιασμούς των νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Θέλουν να επαναφέρουν ό,τι πιο αντιδραστικό, αντιλαϊκό και αναχρονιστικό υλοποίησαν την προηγούμενη περίοδο της κυριαρχίας τους. Και είναι χρέος μας σε καμιά περίπτωση να μην το επιτρέψουμε αυτό.

Συνεχίζουμε με νέα ορμή το δρόμο του αγώνα. Δεν θα επιτρέψουμε «μονομερείς» ενέργειες από οποιαδήποτε κυβέρνηση εις βάρος των εργασιακών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων. Έχουμε μάθει τον τρόπο  να παλεύουμε, ενωτικά και συλλογικά.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ!

ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΛΙΤΟΤΗΤΑ

ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΕ, ΔΝΤ ΚΑΙ ΕΚΤ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ