ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ – ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ

Τον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό επισκέφθηκε στο γραφείο του το απόγευμα του Σαββάτου ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης επ’ αφορμή της επίσκεψης που πραγματοποιηθεί σε περιοχές της Θεσσαλίας.

«Σας καλωσορίζουμε στη Λάρισα, σε μία περιφέρεια των μεγάλων προσδοκιών, των μεγάλων δυνατοτήτων και των μεγάλων απαιτήσεων» είπε στην έναρξη του χαιρετισμού του ο κ. Αγοραστός για να προσθέσει πως «εμείς εδώ στη Θεσσαλία έχουμε συνηθίσει στις δημιουργικές ανατροπές και πραγματικά έχουμε μία πρωτόγνωρη συνοχή, συνέπεια, συνεργασία και συλλογική ηγεσία. Γι’ αυτό και στα 4,5 χρόνια που είμαστε εδώ έχουν γίνει 1800 έργα συνολικού προϋπολογισμού 2 δις ευρώ».

Αναφέρθηκε στα δύο μεγάλα έργα της Θεσσαλίας, του Αχελώου και της Κάρλας επισημαίνοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και τα οφέλη που θα έχει η περιοχή και η οικονομία από την περάτωσή τους.

Επανέλαβε την ανάγκη παράτασης του τρέχοντος ΕΣΠΑ ώστε να υλοποιηθούν παράλληλα δύο προγραμματικές περίοδοι με περισσότερα έργα που τώρα έχει ανάγκη όσο ποτέ η χώρα.

Ζήτησε «συνέπεια κι ένα σταθερό περιβάλλον» για τις επενδύσεις, τις επιχειρήσεις και τους μικρομεσαίους ενώ επίσης στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νέα γενιά ζητώντας από τον κ. Μεϊμαράκη ιδιαίτερη μέριμνα. «Να εκπροσωπήσουμε το μέλλον των νέων ανθρώπων που είναι το οξυγόνο της ζωής και οι φορείς νέων ιδεών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός.

Για τη δημόσια διοίκηση υπογράμμισε πως «χρειαζόμαστε ποιότητα δημοκρατικής διακυβέρνησης που εκφράζεται με την απρόσωπη δημόσια διοίκηση για να υπάρχει ισονομία, ισοπολιτεία και ο καθένας να βρίσκει το δίκιο βάσει της αξίας του».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας μίλησε επίσης για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο ΕΣΠΑ από τα capital controls αλλά και για τις πρωτοβουλίες που πήρε η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση για ενέργειες σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να ξεπεραστούν εμπόδια που αφορούν τη χρηματοδότηση των έργων αλλά και να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο όπου αυτό χρειάζεται.

Για τον πρωτογενή τομέα τόνισε πως χρειάζεται συνέπεια απέναντι στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις της πολιτείας.

Για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση τόνισε πως έρχεται ένας δύσκολος χειμώνας καθώς δεν υπάρχουν χρήματα ούτε καν για τα αυτονόητα όπως ο αποχιονισμός.

Σε ότι αφορά το πολιτικό τοπίο, εκτίμησε πως «οι επόμενες κινήσεις πρέπει να είναι εθνικές αλλά και ταυτόχρονα με σχέδιο τι θα γίνει την επόμενη ημέρα, πώς και πότε».

Τέλος, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει ως Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για το φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε μεταξύ άλλων γνώστης των προβλημάτων, τονίζοντας πως έχει καλή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη. Τόνισε δε, πως ως κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία δε θα λάβει «καμία απόφαση που να αφορά τοπικό η περιφερειακό ζήτημα χωρίς να συνεργαστούμε, χωρίς να το συζητήσουμε, χωρίς να διαμορφώσουμε από κοινού άποψη και βεβαίως χωρίς να υπάρχει ατέρμονος διάλογος γιατί κάποια στιγμή πρέπει να παίρνονται αποφάσεις».

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Αγοραστός δώρισε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ένα βιβλίο με πλούσια ιστορικά στοιχεία για την περιοχή της Θεσσαλίας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ