ΛΑΡΙΣΑ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Γραφείου υποψηφιότητας, κ. Γιώργος Σάρλης, συμμετείχε σε συνέδριο που διοργανώθηκε από το αντίστοιχο Γραφείο της Craiova στη Ρουμανία, μεταξύ 4 και 6 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της υποψηφιότητας της ρουμανικής πόλης για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.

Στο συνέδριο με θέμα30 Years – 50 Cities, History through the European Capital of Culture συμμετείχαν πόλεις που διεκδικούν τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021, έτος που το θεσμό θα φιλοξενήσουν πόλεις από την Ελλάδα, τη Ρουμανία και μία τρίτη, υπό ένταξη στην ΕΕ, χώρα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο εκτελεστικός διευθυντής του Γραφείου Υποψηφιότητας της Λάρισαςέγινε δεκτός από τη δήμαρχο της Craiova, κ. Lia Olguța Vasilesc, ενώ συνάντησε τον πρόεδρο του Γραφείου Υποψηφιότητας της πόλης κύριο Lucian Dindirică και τον Γ. Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρουμανίας, κύριο Bogdan Stanoevic.

Ο Γιώργος Σάρλης, είχε επίσης κατ’ ιδίαν συνεργασίες με τον εκτελεστικό διευθυντή του Plovdiv – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2019, κύριο Valeri Kyorlinski, με τη διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων της Κωνσταντινούπολης – Πολιτιστική Πρωτεύουσατης Ευρώπης 2010, κυρία Esra Niglun Mirze και τον εκπρόσωπο της Υποψηφιότητας του Μάαστριχτ για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης2018, κ. Marcello Pauw.

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου ο εκτελεστικός διευθυντής θα μεταβεί στο Leicester της Αγγλίας για συνάντησή του με τους υπεύθυνους πολιτιστικού σχεδιασμού της πόλης με θέμα το καινοτόμο μοντέλο ανάπτυξης πολιτισμού και δημιουργικότητας που υλοποιείται ήδη στο Leicester.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ