ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΣΤΟ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σε σήριαλ και μάλιστα «κακογυρισμένο» εξελίσσεται το ζήτημα της διαμονής φοιτητών στις εστίες του ΤΕΙ Λάρισας μετά την απόφαση για καταβολή εφάπαξ  αντιτίμου (400 ευρώ για νέες και 150 ευρώ για τις παλιές), με τους φοιτητές να αντιδρούν και τη διοίκηση μάλλον να… αδυνατεί να δώσει λύση παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του προέδρου του ΤΕΙ Παναγιώτη Γούλα.

Με πρωτοβουλία της Γραμματείας Λάρισας ΜΑΣ πραγματοποιήθηκε σήμερα και νέα παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του κ. Γούλα, με αφορμή και τις διαστάσεις που φαίνεται να παίρνει το θέμα, το οποίο αναπαράγεται πλέον από τα ΜΜΕ πανελλαδικά, με τον πρόεδρο του συλλόγου εστιακών φοιτητών που αν και ΑμεΑ  αναγκάζεται να παραμένει «σκηνίτης» λόγω αδυναμίας εφάπαξ  καταβολής του σχετικού ετήσιου ποσού για τη διαμονή του σε εστία!

Παρά τις δεσμεύσεις για… ευκολίες πληρωμής από τη διοίκηση του Ιδρύματος και παρά το σχετικό αίτημα για καταβολή μέρους του ποσού το θέμα παραπέμπεται προς εξέταση στο ΔΣ, με τον φοιτητή να παραμένει σε σκηνή μέχρι νεωτέρας!

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος του ΤΕΙ αποδίδει την κίνηση του προέδρου του Συλλόγου σε  «άρνηση καταβολής του αντιτίμου λόγω… ιδεολογίας», ενώ οι φοιτητές ζητούν τη συνολική αναθεώρηση του σχετικού κανονισμού κυρίως για όσους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ