ΝΕΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ

Κινητοποίηση στο γραφείο του προέδρου του ΤΕΙ Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10.30 το πρωί με πρωτοβουλία της Γραμματείας Λάρισας του ΜΑΣ, για ζήτημα που αφορά την άρνηση παράδοσης δωματίου σε δικαιούχο σπουδαστή επειδή δεν μπορεί να πληρώσει όλο το ποσό του ενοικίου.

Σε ανακοίνωση της γραμματείας του ΜΑΣ αναφέρονται τα εξής:

“Λίγες μέρες έχουν περάσει μετά τη συνεδρίαση – φιάσκο της Γενικής Συνέλευσης του Ιδρύματος η οποία «υπεύθυνα» δεν πήρε καμιά απόφαση, παρά ακολουθήθηκε μια παρελκυστική τακτική. Η παρέμβαση με αφορμή τη στάση της εφορίας των εστιών κατά την παραλαβή των κλειδιών από συναδέλφους μας που έχει εγκριθεί η αίτηση τους για τη διαμονή τους στις εστίες πραγματοποιήθηκε από, την Γραμματείας Λάρισας του ΜΑΣ, μελών του ΔΣ του συλλόγου Φοιτητριών-των εστιών του ΑΤΕΙ Θεσσαλίας και αντιπροσώπου της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Νομού Λάρισας.

Στο θέμα της συνέλευσης που αφορά τις φοιτητικές εστίες, ζητήθηκε από τη Συνέλευση του Ιδρύματος ανάμεσα σε άλλα να προβεί σε ενέργειες έτσι ώστε να υπάρξει διευκόλυνση των φοιτητών που έχουν πάρει δωμάτιο, αλλά αδυνατούν να πληρώσουν, όπως τους ζητείτε εφάπαξ, όλο το ποσό-χαράτσι για να πάρουν τα κλειδιά του δωματίου. Συγκεκριμένα αρκετοί συνάδελφοι μας δεν έχουν όλο το ποσό της τάξης των 150 και 400€ έτσι ώστε να το προκαταβάλλουν εφάπαξ για όλη τη χρονιά.

Μετά από πρόταση, συμφωνήθηκε από μέλη της Συνέλευσης αλλά και του Προέδρου του Ιδρύματος, να υπάρξει αυτή η διευκόλυνση. Αλλά η αλήθεια απέχει πολύ απ αυτό…

Ο εμπαιγμός και οι αναλήθειες από πλευράς διοίκησης δεν έχει προηγούμενο, ότι δηλαδή ήδη γίνεται αυτή η διευκόλυνση για όσους δεν έχουν όλο το ποσό, με εντολή προς το τμήμα φοιτητικής μέριμνας, το οποίο είναι αρμόδιο να ρυθμίζει τη λειτουργία των εστιών. Μα αν γινόταν αυτή η διευκόλυνση τότε γιατί υπάρχουν συνάδελφοι μας, που περιμένουν, πότε θα συμπληρώσουν όλο το ποσό, ώστε να εισπράξει το χαράτσι η φοιτητική μέριμνα για να μπουν στο δωμάτιό τους; Γιατί τότε αναγκάζεται συνάδελφος μας να μένει σε σκηνή γιατί του αρνούνται το δωμάτιο, που μάλιστα μέσα έχει τα προσωπικά του αντικείμενα;

Αυτή ήταν η κατάσταση πριν τη Συνέλευση που συμφωνήθηκε να γίνει αυτή η διευκόλυνση, βέβαια πρέπει να τονιστεί ότι είναι απαράδεκτο να ζητείται εφάπαξ όλο το ποσό. Εφόσον αρνούνται να καταργήσουν τον εισπρακτικό μηχανισμό-χαράτσωμα στις εστίες, τότε ας λειτουργήσουν τουλάχιστον με βάση τον «τιμοκατάλογο της αγοράς», να καταβάλλεται το «νοίκι», όπως και παντού ανά μήνα.

Η κατάσταση παρά την απόφαση που πάρθηκε δεν άλλαξε, απόδειξη είναι ότι όταν χθες 7/9, ο Πρόεδρος του Συλλόγου των εστιών – ο οποίος είναι Αμέα και διαμένει σε σκηνή εδώ και μία εβδομάδα , λόγο άρνησης πληρωμής του χαρατσιού για οικονομικούς λόγους- ζήτησε να πάρει το κλειδί του δωματίου του και να καταβάλει το 1/3 του συνολικού ποσού, η προϊσταμένη της φοιτητικής μέριμνας αρνήθηκε για το λόγο ότι δεν έχει πάρει τέτοια εντολή από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος!!!

Τελικά ή το όργανο του Ιδρύματος, συνεδριάζει απλά για να συνεδριάζει ή αλλιώς πρέπει να δοθούν κάποιες απαντήσεις εκ μέρους της διοίκησης για τη στάση της. Αν παίρνονται αποφάσεις και η διοίκηση μπορεί να επιλέγει πότε κατά  βούληση τις εφαρμόζει, τότε πάει πολύ να εμπαίζει και να διαβάλει και δημόσια συναδέλφους μας και ακόμη περισσότερο να τους εμφανίζει τυχοδιώκτες, με τον καημό μη τυχόν και δεν εισπράξουν όλο το ποσό. Ας ανατρέξουν στα πρακτικά της συνεδρίασης όπου αποφασίστηκε η παραπάνω διευκόλυνση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΛΟΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ, ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ