ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΣΥΓΚΑΛΕΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Λάρισας καλεί όλους όσοι εργάζονται σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, σε σύσκεψη την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6), προκειμένου να οργανώσουν την αντίδρασή τους, να συντονίσουμε την δράση τους με το σωματείο.

Το διεκδικητικό πλαίσιο είναι:

1)    Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

2)   Να μην υπάρχει κανένας εργαζόμενος που ο μισθός τους θα είναι κατώτερος από τα 751 ευρώ.

3)    Μισθός από το πρώτο μήνα και ασφάλιση από τη πρώτη μέρα.

6)    Δωρεάν μεταφορά προς και από τη δουλειά τους.

7)    Άδεια 2 μέρες τον μήνα.

8)  Άμεσα μέτρα προστασίας σε αυτούς που δουλεύουν σε βαριές και    ανθυγιεινές εργασίες.

9)    Αναγνώριση συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών σε όλους τους εργαζόμενους των προγραμμάτων.

Στην ανακοίνωση του συνδικάτου αναφέρονται ακόμη τα εξής:

«Απευθυνόμαστε σε εσένα ξέροντας ότι μπορεί να ήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα άνεργος ή νέος που έψαχνες για δουλειά. Ξέροντας ότι κάτω από την πίεση της ανεργίας, αναγκάζεσαι να δουλεύεις σε αυτά τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ, που λειτουργεί ως δουλεμπορικό γραφείο και έχουν τους εργαζόμενους χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς ΣΣΕ, με αμοιβή 490 ευρώ καθαρά για τους άνω των 25 ετών και 427 ευρώ καθαρά κάτω 25 ετών, χωρίς άδεια, σαν φτηνό εργατικό δυναμικό, σχέση δούλου – σκλάβου.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση οφείλουμε μόνιμοι και εργαζόμενοι στην  κοινωφελή εργασία να οργανώσουμε την πάλη μας για να σταματήσει η εκμετάλλευση που δεχόμαστε. Άλλωστε η επίθεση που έχει εξαπολυθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με τα δύο πρώτα μνημόνια αλλά και με το 3ο μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  είναι συνολική και αφορά όλους τους εργαζόμενους. Δεν κάνει διάκριση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ