ΤΟ ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΑΝΗ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε η γιορτή της Παναγίας της Φανερωμένης στον φερώνυμο Μητροπολιτικό Ναό στον Τύρναβο. Στον πανηγυρικό αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος.

faneromenh1Ακολούθως τελέστηκε λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας, της Φανερωμένης και της τιμίας κάρας του αγίου ενδόξου Οσιομάρτυρος Γεδεών.

“Προσευχηθείτε απόψε στην Παναγία μας την Φανερωμένη να μας φανερώσει την αληθινή χαρά, η οποία θα σκηνώσει μέσα μας, θα πλημμυρίσει την καρδιά μας και θα εκδιώξει την θλίψη και την απογοήτευση από τον σύγχρονο άνθρωπο”, τόνισε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος από την κεντρική πλατεία του Τυρνάβου, κατά την διάρκεια της λιτανίας, την οποία πλαισίωναν ο ιερός κλήρος, ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, οι τοπικοί άρχοντες και πλήθος πιστών. Σήμερα τελέσθηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία, παρουσία πολλών χριστιανών και προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτου π. Αχιλλίου.

 

Στην Αιγάνη

ΑΙΓΑΝΗΕκατοντάδες πιστοί από την Αιγάνη, τη γύρω περιοχή και τη Λάρισα, εόρτασαν την Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου συμμετέχοντας τόσο στον πανηγυρικό Εσπερινό της παραμονής και την συγκινητική λιτάνευση της εικόνας της, όσο και την κυριώνυμο ημέρα στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας στην Αιγάνη, όπου χοροστάτησε και ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, παρουσία του Ιερού Κλήρου, του Δημάρχου Τεμπών κ.Κωνσταντίνου Κολλάτου καθώς και των  τοπικών αρχών.

Κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος, τόνισε την τεράστια ευθύνη και την ενοχή που φέρουμε όλοι μας σήμερα για τον έλεγχο των γεννήσεων και το φοβερό έγκλημα των εκτρώσεων, ενώ ανέφερε στατιστικά το τραγικό ποσοστό της αυξήσεως των θανάτων και της σημαντικής μείωσης των γεννήσεων κατά την τελευταία χρονιά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ