ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ Μ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ

Η ανδρική Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας, ενός συλλόγου με προσφορά και ιστορία 84 ετών, ο οποίος αποτελεί ένα από τα παλαιότερα κύτταρα πολιτισμού της πόλης, ξεκινά τη νέα καλλιτεχνική σεζόν τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.

Η φετινή σεζόν αναμένεται ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα, αφού ο καταξιωμένος μαέστρος Χρήστος Κτιστάκης, σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο πλάνο δράσεων και συμμετοχών σε καλλιτεχνικά γεγονότα, που – σε πείσμα των καιρών – θα δώσουν «ανάσες» πολιτισμού στο κοινό της πόλης μας.

Καλούνται τα μέλη και οι φίλοι της Χορωδίας του Συλλόγου να δώσουν το παρόν στην εναρκτήρια συγκέντρωση, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, ώρα 8 μ.μ., στην έδρα του Συλλόγου, το Γρηγοριάδειο Πνευματικό Κέντρο, στην οδό Παπακυριαζή 63.

Επίσης, καλούνται και όσοι συμπολίτες μας ενδιαφέρονται και επιθυμούν να ενταχθούν στο δυναμικό της Χορωδίας του Μουσικού Συλλόγου Λαρίσης να προσέλθουν μία ώρα νωρίτερα (7 μ.μ.) την ίδια ημέρα, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να πάρουν μία «γεύση» από τη λειτουργία του Συλλόγου, και να αξιολογηθούν από τον μαέστρο κ. Κτιστάκη, έπειτα από ακρόαση. Διευκρινίζεται ότι οι μουσικές σπουδές και γνώσεις, αν και επιθυμητές, δεν είναι απαραίτητες για να γίνει κάποιος μέλος της Χορωδίας, αφού η καλή φωνή, το μεράκι και η μουσική αντίληψη αρκούν για την ένταξη σε αυτή. Οι ακροάσεις θα συνεχιστούν και στις ημέρες και ώρες των τακτικών προβών της Χορωδίας, οι οποίες θα πραγματοποιούνται στη στέγη του Συλλόγου κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 8 μ.μ.

Στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε η ενασχόληση με το χορωδιακό  τραγούδι αποτελεί αφορμή για χαρά και αισιοδοξία. Σύμφωνα με τον Γιάννη Ρίτσο,  «Ένα ψηλό παράθυρο είναι το τραγούδι. Βλέπει στο δρόμο, βλέπει και στον ουρανό. Απ’ αυτό το παράθυρο κοιτάμε τον κόσμο»…

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com