ΘΥΜΙΣΕ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ Ο Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Σκηνές που αποκαλύπτουν το χαρακτήρα και τη φιλοσοφία που διέπει πολλά στελέχη της ΝΔ, ξεκινώντας από τη μαγκιά και τις πεζοδρομιακού τύπου εκφράσεις του αρχηγού Β. Μεϊμαράκη, εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας σε ζωντανή πολιτική εκπομπή της ΕΡΤ, με πρωταγωνιστή τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη,

ο οποίος μας έχει συνηθίσει και στο παρελθόν σ συμπεριφορές τύπου Κασιδιάρη.

Κεφαλογιάννης

Ο Κρητικός ευρωβουλευτής επιτέθηκε χυδαία στον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτη, αναγκάζοντάς τον να αποχωρήσει από την εκπομπή, ενώ στο αναγκαστικό διάλειμμα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα επιτέθηκε σε εικονολήπτη της ΕΡΤ τον οποίο απείλησε και με απόλυση.

Ο Μ. Κεφαλογιάννης – που φαίνεται ότι η θητεία στα ευρωπαϊκά “σαλόνια” δεν του έμαθε και πολλά πράγματα…- έγινε και πάλι “πρωταγωνιστής” ενός απίστευτου επεισοδίου σε τηλεοπτική εκπομπή. Η αντιπαράθεσή του με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, τον οδήγησε σε χυδαίες προσωπικές ύβρεις εναντίον του, που ξεκίνησαν από το “είσαι ανόητος” και έφτασαν στο να φωνάζει ότι εκείνος έχει σπουδάσει… “στο London School of Economics” συμπληρώνοντας “δεν ξέρω τι σκ@τ@ έχετε κάνει εσείς”!

Κεφαλογιάννης - Σκουρλέτης

Ο κ. Σκουρλέτης – που έχει σπουδάσει στο Οικονομικό Τμήμα του Παντείου και μέχρι το 2011 ήταν στην αγορά εργασίας- απαίτησε να ζητήσει συγγνώμη για τις χυδαίες αναφορές ο κ. Κεφαλογιάννης, αλλά εκείνος συνέχιζε στο ίδιο ύφος, παρά τις εκκλήσεις του δημοσιογράφου Πάνου Χαρίτου να σταματήσει.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να αποχωρήσει, την ίδια στιγμή που ο Μ. Κεφαλογιάννης έλεγε “εγώ δε μασάω”, του έλεγε “στο καλό” και του κουνούσε επιτιμητικά το χέρι, δείχνοντάς του ότι τον… διώχνει!

Επίθεση σε εικονολήπτη

Εν τω μεταξύ σε ανακοίνωση της η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο τον Μανώλη Κεφαλογιάννη για τα όσα συνέβησαν στο στούντιο της ΕΡΤ, με την επίθεση του ευρωβουλευτή και τις απειλές σε εικονολήπτη, μόλις ο Πάνος Χάριτος ζήτησε αναγκαστικό διαφημιστικό διάλειμμα προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Σύμφωνα με την ΠΟΣΠΕΡΤ, όταν έπεσαν διαφημίσεις ο Μανώλης Κεφαλογιάννης κατευθύνθηκε προς το μέρος ενός εκ των οπερατέρ που κάλυπτε τη συζήτηση, του αφαίρεσε το κινητό, τον προπηλάκισε και τον απείλησε ότι «δεν θα ξαναδεί το φως της τηλεόρασης!».

Υπενθυμίζεται ότι μετά το συμβάν η παριστάμενη στο πάνελ Λιανά Κανέλλη δήλωσε τη συμπαράσταση της στον τεχνικό και ζήτησε την αποχώρηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, ενώ ο Θάνος Πετράκος από την πλευρά του έκανε λόγο για τραμπουκισμούς.

«Επικροτούμε τη στάση του συναδέλφου εικονολήπτη, του προσωπικού της ΕΡΤ που βρισκόταν στο στούντιο και έκαναν τη βάρδιά τους, καθώς και του παρουσιαστή, των συντελεστών, των καλεσμένων της εκπομπής (εξάρουμε τη στάση της κας. Κανέλλη επί του θέματος) που επέδειξαν νηφαλιότητα και εγκράτεια απέναντι στο νέο ήθος – ύφος της Νέας Δημοκρατίας που είναι το ίδιο αυταρχικό, προκλητικό, αντεργατικό, φιλομνημονιακό και φασίζον, με το παλαιό», αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΠΟΣΠΕΡΤ.

«Ο κ. Κεφαλογιάννης σε συνέχεια των δηλώσεων Μεϊμαράκη, Δένδια, Βούλτεψη, Άδωνι και λοιπών, βάζοντας επιπλέον και το προσωπικό του μίσος εναντίον των εργαζόμενων της ΕΡΤ, λόγω του ότι κάποτε δεν τον είχαν εξυπηρετήσει σε προσωπικές επιχειρηματικές δραστηριότητές του, τους επιτίθεται με μένος όποτε του δίνεται η δυνατότητα. Όχι όμως κι αυτό!», συνεχίζει η ΠΟΣΠΕΡΤ.

«Η ΝΔ αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν διδάχθηκε από τα λάθη του παρελθόντος και έχει αποκοπεί από την εργατική τάξη, εξού και ο ανελέητος, καθημερινός, μαζικός εργασιακός εκφοβισμός με ρεμβασιστικές τάσεις και “προληπτικά” κηρύγματα όπως εκείνα των Μουρούτηδων, Λαζαρίδηδων, Καψήδων κλπ. Ως εδώ και μη παρέκει όμως», επισημαίνει η ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία ασκεί δριμεία κριτική στη ΝΔ και καταλήγει τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ «κρατώντας την αξιοπρέπειά τους δεν θα δεχθούν νέες επιθέσεις, ούτε από τον κ. Κεφαλογιάννη, ούτε από κανέναν άλλο “ευγενή”, δεν θα δεχθούν να επανέλθουν λογικές και πρακτικές του μαύρου παρελθόντος, που θέλουν την ΕΡΤ λάφυρό και ορντινάντζα σε πολιτικές επιδιώξεις».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ