Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Τ.Κ. ΓΟΝΝΩΝ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ

Μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα για το θέμα που προέκυψε εξαιτίας της απόφαση του μητροπολίτη κ. Ιγνατίου να μεταθέσει τον ιερέα  της ενορίας του Αγίου Γεωργίου Γόννων ο πρόεδρος του χωριού Γ. Μπανιώρας αναφέρει τα εξής:

“Δημοτικοί παράγοντες και τοπικοί φορείς (όπως χαρακτηρίζονται σε δημοσίευμα) – φορείς;;;;; ποιος ή ποίοι ! κριβόμενοι πίσω από την ανωνυμία; – χωρίς κανένα  στοιχείο στοχοποιούν τον πρόεδρο του χωριού και την αντιπολίτευση για απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι στον ιερέα τον οποίον κατήγγειλαν (κατά τα γραφόμενά τους) στη Μητρόπολη. Ας βγουν επώνυμα και όχι σε συζητήσεις καφενείων και πλατείας.

Την επομένη όμως, η Μητρόπολη με ανακοίνωση της, τοποθετεί τα γεγονότα «επί τον τύπον των ήλων» και μας πληροφορεί μέσω του τύπου ότι, η μετακίνηση του ιερέα από τους Γόννους στη Γυρτώνη έγινε για θέματα καθαρά εφημεριακά.

Μετά τη διευκρινιστική παρέμβαση της Μητρόπολης περίμενα από τους ευαίσθητους δημοτικούς παράγοντες και φορείς την επέμβασή τους, να αλλάξουν τις απόψεις τους, να  αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πουν την αλήθεια στους κατοίκους των  Γόννων. Παρά αυτό, συνέχισαν την πολιτική πεζοδρομίου και καφενείου συνεχίζοντας να ρίχνουν μομφή στο πρόσωπό μου και στην αντιπολίτευση.

Απευθύνομαι στους δημοτικούς παράγοντες, στους φορείς  και σ΄ όσους τους ακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί για αυτά που γράφουν, να κοιτάξουν πρώτα τα πρόσωπά τους στον καθρέπτη, να δούν την υποκρισία τους και να σιωπήσουν, γιατί παπα-Γιάννη, οι ίδιοι που σε κτυπούν τη πλάτη σήμερα είναι αυτοί που με τη συμπεριφορά τους, τις αποφάσεις τους, οδήγησαν την κατάσταση εκεί που έφτασε σήμερα και ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι σήμερα κάνουν τους ανήξερους, και χωρίς θάρρος προσπαθούν  να εκμεταλλευτούν την εν λόγω κατάσταση για πολιτικά οφέλη και για να καλύψουν δικές τους αστοχίες και παρατυπίες. Ντροπή τους!!!!!! αυτούς παπα-Γιάννη να φοβάσαι τους υποκριτές και συ ξέρεις από τις γραφές ότι η υποκρισία  σταύρωσε το Χριστό.

Ως προς το ευλογημένο ποίμνιο της ενορίας του Αγίου Γεωργίου προτίστως και βεβαίως σε όλους τους ενορίτες του χωριού μου, οι οποίοι με τίμησαν και με εξέλεξαν πρόεδρο της Κοινότητας, θέλω να τους πω να έχουν πίστη και σεβασμό στις αποφάσεις του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο, ο  οποίος έπραξε με αίσθημα δικαίου και να γυρίσουν την πλάτη σ΄ αυτούς «τους υποκριτές», δημοτικοί παράγοντες λέγονται φορείς λέγονται ή όπως άλλως και να έχουν εμπιστοσύνη στον αγαπητό μας μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο.

Να είναι σίγουροι ότι ο μητροπολίτης μας θα δώσει τη δικαιότερη λύση στο πρόβλημα που προέκυψε και για  το οποίο οι μόνοι που έχουν ευθύνη είναι οι δημοτικοί παράγοντες που σαν άλλες σειρήνες σαν παρασέρνουν σε εκδηλώσεις μη σεβασμού προς την Εκκλησία, εναντίον του μητροπολίτη μας κ. Ιγνατίου, εναντίον του Προέδρου, του τοπικού συμβουλίου και της αντιπολίτευσης, οι οποίοι δεν έχουν πράξει το παραμικρό απέναντι στον Ιερέα του Αγίου Γεωργίου Γόννων. Επιφυλάσσομαι για περαιτέρω νομικές ενέργειες. Αν έχουν το θάρρος ας βγουν επώνυμα (δημοτικοί παράγοντες και φορείς) να μας καταγγείλουν για συγκεκριμένα γεγονότα και όχι αόριστα και να αφήσουν να ηρεμήσει η ενορία του Αγίου Γεωργίου”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ