ΨΗΜΕΝΟ ΣΚΟΡΔΟ – ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ (video)

Προσθέστε το σε σούπες και βραστά, χτυπήστε το σε ένα βινεγκρέτ ή σάλτσα ντομάτας, βάλτε το πάνω σε μπριζόλες, χρησιμοποιήστε το για επιπλέον γεύση στον πουρέ πατάτας. Ή απλά αλείψτε το στο ψωμί, όπως το βούτυρο.

Πάρτε λοιπόν  ένα ολόκληρο κεφάλι σκόρδο (ή δύο, ή τρία) και κόψτε τις άκρες από το μυτερό μέρος του σκόρδου, ίσα-ίσα για να φανούν οι άκρες της κάθε σκελίδας (δεν είναι απαραίτητο να ξεφλουδίσετε το σκόρδο).

Τοποθετήστε το σκόρδο σε ένα μικρό φύλλο αλουμινόχαρτο (όσο αλουμινόχαρτο χρειάζεται για να τυλίξει καλά το κεφάλι του σκόρδου), με το κομμένο άκρο στραμμένο προς τα επάνω. Περιχύσετε το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο, και ρίξτε μια πρέζα αλάτι και μια πιπέρι.

Στη συνέχεια, τυλίξτε το σκόρδο στο αλουμινόχαρτο. Βάλτε το στο κέντρο του φούρνου – επάνω στη σχάρα – και ψήστε το στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα, ή έως ότου οι σκελίδες μαλακώσουν και το υπέροχο άρωμά του γίνει έντονο.

Αφαιρέστε το ψημένο σκόρδο από το φούρνο και αφήστε το στην άκρη (μέσα στο αλουμινόχαρτο) να κρυώσει ελαφρά.

Στη συνέχεια, εάν δεν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε αμέσως, πιέστε το σκόρδο για να βγεί από το άκρο των κομμένων σκελίδων (είναι σαν να πιέζουμε οδοντόκρεμα να αδειάσει). Τυλίξτε το πολτό σκόρδου σφιχτά και βάλτε τον στο ψυγείο μέχρι και μια εβδομάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ