ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΩΡΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΛΑ

 

 

Πρωτόγνωρες ζημιές προκάλεσε σήμερα ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε αργά το απόγευμα την ευρύτερη περιοχή του Αμπελώνα με αποτέλεσμα σε περίπου 40 ποιμνιοστάσια να παρασυρθούν οι στέγες και να έχουν σημειωθεί καταστροφές σε εγκαταστάσεις και ζωοτροφές λόγω και της βροχόπτωσης που συνόδευε την ανεμοθύελλα.

Την ίδια ώρα λόγω του αέρα έσπασαν μεγάλα κλαδιά δένδρων ακόμη και στο κέντρο του Αμπελώνα, ενώ λόγω των κεραυνών σημειώθηκε και πολύωρη διακοπή ρεύματος.

Οι ζημιές στο δίκτυ της ΔΕΗ ήταν μεγάλες με αποτέλεσμα ένα μεγάλο τμήμα από τη Γιάννουλη μέχρι και τον Τύρναβο να έχει μείνει χωρίς ρεύμα για τρεις και πλέον ώρες. Η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης άρχισε σταδιακά λίγο πριν τις 10 το βράδυ από τη Γιάννουλη και τον Τύρναβο και επεκτάθηκε σε Αμπελώνα, Βρυότο, Ροδιά και Δελέρια.

ΠΑΡΛΙΟ πρόεδρος των κτηνοτρόφων του Αμπελώνα, Ζήσης Παρλίτσης μιλώντας στο paidis.com έκανε λόγο για βιβλική καταστροφή και ζήτησε την άμεση παρέμβαση του ΕΛΓΑ ώστε να γίνει άμεση καταγραφή των ζημιών στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, για να μπορέσουν οι πληγέντες κτηνοτρόφοι να μεριμνήσουν για την αποκατάσταση κυρίως στις στέγες των ποιμνιοστασίων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ