ΠΙΟ “ΣΟΥΠΑ” ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ

Για μια ακόμη φορά χθες παρακολουθήσαμε μια τηλεμαχία πολιτικών αρχηγών η οποία δυστυχώς όπως και όλες οι προηγούμενες αποδείχθηκε ανούσια αφού δεν προσέθεσε τίποτα καινούργιο σχετικά με τις σκέψεις και τις θέσεις των πολιτικών, ενώ και το όλο σύστημα που αποφασίστηκε από τη διακομματική μετέτρεψε το τηλεοπτικό debate σε ραδιοφωνική εκπομπή,

αφού δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να δούμε τις εκφράσεις των πολιτικών την ώρα που δεχόταν επιθέσεις από συναδέλφους τους ή δεν μπορέσαμε να δούμε την εικόνα της έκρηξης Μεϊμαράκη, όταν ο Π. Καμμένος μιλούσε για εξεταστική περί υποβρυχίων.

Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων εντός του αναμενόμενου πλαισίου, οι απαντήσεις στερεότυπες και χωρίς εκπλήξεις, οι πολιτικοί σφιγμένοι για το φόβο του λάθους, ενώ και ο ασφυκτικός χρόνος δημιούργησε τις δικές του παρενέργειες. Ακόμη και οι δημοσιογράφοι που είχαν προετοιμάσει τις ερωτήσεις δεν μπόρεσαν να τις υποβάλουν εντός του χρονικού πλαισίου.

Οσο για το αν υπήρξαν νικητές και ηττημένοι το μόνο που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι οι μόνοι χαμένοι από τη  χθεσινή τηλεμαχία ήταν οι πολίτες οι οποίοι έχασαν χρόνο παρακολουθώντας παράλληλους και ανούσιους μονολόγους που έχουν ακούσει πολλάκις από τα ίδια πολιτικά πρόσωπα.

Γιάννης Παιδής

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ