ΜΕΤΡΟΥΝ ΠΛΗΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΛΑ, ΤΗ ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ

Σε απόγνωση έχουν περιέλθει δεκάδες κτηνοτρόφοι και αγρότες σε Αμπελώνα, Τύρναβο, Ροδιά, Δελέρια και Βρυότοπο, εξαιτίας των καταστροφών που προκάλεσε η χθεσινή ανεμοθύελλα που συνοδεύτηκε από ισχυρή βροχή και χαλάζι.

ζημι2Εξαιτίας του δυνατού ανέμου παρασύρθηκαν στέγες ποιμνιοστασίων, έπεσαν καρποί δένδρων λίγο πριν τη συγκομιδή, έσπασαν δένδρα σε δρόμους, πάρκα, πλατείες και αυλές σχολείων σε όλο το δήμο, ενώ λόγω της δυνατής βροχής πλημμύρισαν κτηνοτροφικές αποθήκες οι οποίες ήταν γεμάτες ζωοτροφές που καταστράφηκαν.

Το χαλάζι χτύπησε μια μικρή περιοχή μεταξύ Βρύσης Τυρνάβου και Ροδιάς – Δελερίων προκαλώντας ζημιές σε αμπέλια και δενδρώδεις καλλιέργειες που υπάρχουν στην περιοχή.

Η χθεσινή ανεμοθύελλα προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ, αφού έπεσαν στύλοι και καταστράφηκαν υποσταθμοί, ενώ οι στέγες των ποιμνιοστασίων που παρασύρθηκαν από τον αέρα έκοψαν καλώδια αλλά και άλλες υποδομές της ΔΕΗ.

Με τιτάνια προσπάθεια των ελάχιστων τεχνικών της επιχείρησης οι κατβλάβες άρχισαν να αποκαθίστανται σταδιακά από χθες το βράδυ, ενώ σε μία περίπου ώρα αναμένεται να αποκατασταθεί η ζημιά και στο δίκτυο του Βρυοτόπου που παραμένει χωρίς ρεύμα από χθες αργά το απόγευμα.

Ο δήμος Τυρνάβου προσπαθεί να απομακρύνει τα σπασμένα κλαδιά από δρόμους, πλατείες και κυρίως από τα σχολεία, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη  στο δημαρχείο Τυρνάβου με τη συμμετοχή αγροτών, κλιμακίου του ΕΛΓΑ και της δημοτικής αρχής για να υπάρξει συντονισμός της εκτιμητικής διαδικασίας, αλλά και των αποζημιώσεων που πρέπει να δοθούν.

 

 

δεη000_0258

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ