ΕΝΠΕ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ Ο ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Η ´Ένωση Περιφερειών Ελλάδας εκφράζει εντόνως και κατηγορηματικώς την αντίθεση της στην άκαιρη, αιφνιδιαστική και ανησυχητικά επικίνδυνη απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για τον μηδενισμό των θεσμοθετημένων πόρων των Περιφερειών για επενδύσεις.

Η απόφαση αναστέλλει τις πληρωμές ζωτικών έργων για την περιφερειακή ανάπτυξη όπως η συντήρηση του οδικού δικτύου, οι αποχιονισμοί, οι άρσεις καταπτώσεων, οι καθαρισμοί ρευμάτων, έργων δηλαδή που δίνουν ζωή στην περιφέρεια.

Πλέον, οι πολίτες κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς συντήρηση των δρόμων, χωρίς καθαρισμό ρεμάτων, χωρίς αποχιονισμούς, χωρίς οδικό φωτισμό και έργα οδικής ασφάλειας.

Αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι χρειάζεται σωστός και με χρονοδιάγραμμα  προγραμματισμός και ότι πρέπει να τελειώσει η αναποτελεσματική κατάσταση που βρίσκει τις Περιφέρειες υπό την αντιπαραγωγική κηδεμονία του Υπουργείου.

Έστω και την ύστατη στιγμή, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας καλεί τον υπηρεσιακό υπουργό να άρει την αδικία και να συνεχίσει την απρόσκοπτη χρηματοδότηση των Περιφερειών για έργα της κοινωνίας.

Σε διαφορετική περίπτωση η ευθύνη για τη μη άσκηση αρμοδιοτήτων με δραματικές επιπτώσεις στην ασφάλεια των πολιτών και στην προστασία ανθρώπινων ζώων, θα είναι δική τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ