ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΗ ΧΙΟ

Την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου έλαβε πλήθος πιστών που συνέρρευσε στην Πλατεία Βουνακίου της Χίου, για να παραστεί στην τελετή υποδοχής του, που οργάνωσε η Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών με τη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τον Προκαθήμενο του Οικουμενικού Θρόνου καλωσόρισε και προσφώνησε ο δήμαρχος Χίου, Εμμανουήλ Βουρνούς. Στην αντιφώνησή του, ο κ.κ. Βαρθολομαίος “αγκάλιασε” με θέρμη όλους τους πιστούς και αναφέρθηκε στις σχέσεις του νησιού με το Φανάρι, με τις μονές και ιδιαίτερα με τη Σταυροπηγιακή Νέα Μονή, αλλά και στη θρησκευτική παράδοση της Χίου. Εν συνεχεία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Μητροπολίτης Χίου μετέβησαν στον Δημοτικό Κήπο, όπου ο κ.κ. Βαρθολομαίος συνομίλησε με πρόσφυγες του νησιού και μοίρασε είδη πρώτης ανάγκης από την Ιματιοθήκη Αγάπης της Μητρόπολης Χίου.

Νωρίτερα, τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, 18 χρόνια μετά την τελευταία του επίσκεψη, υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο πλήθος προσωπικοτήτων από τη θρησκευτική και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Στη Χίο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα περιοδεύσει για τέσσερις ημέρες, με αφορμή την εορτή της συνάξεως των Αγίων της Χίου.

Εξάλλου, σήμερα, η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου επισκέπτεται την Χίο και αύριο  Κυριακή θα μεταβεί στην Λέσβο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ