ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΣΤΟ 100% ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΛΑΣ

Με αφορμή τις μεγάλες ζημιές που υπέστησαν κτηνοτρόφοι και αγρότες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τυρνάβου και κυρίως στον Αμπελώνα από τη θεομηνία, η Λαϊκή Ενότητα Λάρισας επισημαίνει τα εξής:

«1.Οι ζημιές σε σπίτια, αποθήκες, γεωργικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα και για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξουν άμεσα αποζημιώσεις.

2.Οι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, τα θερμοκήπια αλλά και αποθήκες αποτελούν πάγιο κεφάλαιο γι’ αυτό οι αποζημιώσεις θα πρέπει να δοθούν στο 100% και την πραγματική αξία της ζημιάς από τον ΕΛΓΑ και όχι από τα ΠΣΕΑ.

Τα δυσβάστακτα μέτρα των τελευταίων ετών έχουν εξαθλιώσει τον αγροτικό κόσμο, τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο 3ο μνημόνιο θα επιδεινώσουν την ήδη επιβαρυμένη θέση τους και οδηγήσουν αναπόφευκτα στην εγκατάλειψη της παραγωγής και της γης τους. Είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο να γίνει έλεγχος από κλιμάκιο του ΕΛΓΑ και να αποδοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις, ώστε να ξεκινήσουν πάλι την παραγωγική τους διαδικασία», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ