TO ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΟΥ ΤΟΜ ΚΡΟΥΖ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας τρίτος τραυματίστηκε σοβαρά όταν ένα μικρό αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε το συνεργείο ταινίας με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ συνετρίβη στις κολομβιανές Άνδεις.

Ο Αμερικανός πιλότος ταινιών, Alan Purwin, και ο Κολομβιανός, Carol Berl, σκοτώθηκαν στη συντριβή, ενώ ο πιλότος Jimmy Lee Garland βρίσκεται σήμερα σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο στο Μεντεγίν.

Η κολομβιανή αρχή πολιτικής αεροπορίας επιβεβαίωσε ότι ο Κρουζ δεν ήταν μέσα στο αεροσκάφος.

Το δικινητήριο Aerostar συνάντησε άσχημες καιρικές συνθήκες την Παρασκευή το απόγευμα μετά την απογείωσή του από την πόλη Santa Fe Antioquia, κατά τη διάρκεια σύντομης πτήσης προς το Μεντεγίν.

Δεν αναφέρθηκε έκτακτη ανάγκη στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Ο Alan Purwin ήταν ο ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας Helinet Technologies με έδρα το Λος Άντζελες, η οποία παρήχε εναέρια τεχνολογία παρακολούθησης και επιβολής του νόμου.

Περιγράφεται επίσης ως «ένας από τους κορυφαίους πιλότους ταινιών της γενιάς του» στην ιστοσελίδα της εταιρείας, όπου υπάρχει ένας ολόκληρος κατάλογος συμμετοχών του σε τηλεοπτικές σειρές και ταινίες του Hollywood, όπως Transformers, Περλ Χάρμπορ και οι Πειρατές της Καραϊβικής.

Ο Κρουζ, που και ο ίδιος εκπαιδεύεται για να γίνει πιλότος, έφτασε στο Μεντεγίν τον περασμένο μήνα για τα γυρίσματα της ταινίας Μena, μίας ταινίας για ένα πιλότο, τον Barry Seal – διακινητή ναρκωτικών που τον προσέλαβε η CIA για να συλλάβει τον βασιλιά της κοκαΐνης, Pablo Escobar.

independent.co.uk

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ