ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές, Γιώργο Λαμπρούλη, Τάσο Τσιαπλέ και Κική Θεοδώρου, περιόδεψαν σε εμπορικά καταστήματα της κεντρικής αγοράς, το Σάββατο  12/9.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ συζήτησαν με αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους τις θέσεις του ΚΚΕ που μπορούν να δώσουν σήμερα ανάσες ανακούφισης στους αυτοαπασχολούμενους που συνθλίβονται από την αναδουλειά, τον ανταγωνισμό με τις Πολυεθνικές,  αλλά και από τα δυσβάσταχτα αντιλαϊκά μέτρα του τρίτου μνημονίου, τα οποία προστέθηκαν στα ήδη υπάρχοντα.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ εξηγώντας της θέσεις του μίλησαν για την ανάγκη να στηριχτεί η μικρή επιχείρηση, να σταματήσουν τα λουκέτα στην αγορά για αυτό προτείνουν μέτρα, που πρέπει να γίνουν αιτήματα αγώνα και διεκδικήσεις από τους ίδιους τους αυτοαπασχολούμενους. Όπως αφορολόγητη στα 45.000 και 5.000 επιπλέον για κάθε παιδί, κατάργηση όλων των χαρατσιών κ.α.

Επίσης συζήτησαν με εργαζόμενους στα εμπορικά μαγαζιά για το φόβο και την ανασφάλεια που βιώνουν μπροστά στο κίνδυνο της ανεργίας, στο πετσόκομμα των μισθών,  στο ότι μπορεί να παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα αντιμετωπίζοντας σοβαρό πρόβλημα διαβίωσης, καθώς και για αυτούς αλλά και για την οικογένεια τους οι μισθοί δεν φτάνουν ούτε για τις βασικές ανάγκες.

Οι υποψήφιοι τόνισαν πως  πρέπει να οργανωθεί η πάλη των αυτοαπασχολούμενων, σε συμμαχία με τους εργαζόμενους, μαζί με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, να φτιάξουν τη Λαϊκή Συμμαχία, ώστε  να ορθώσουν τοίχος που θα εμποδίζει τα μέτρα φτωχοποίησης και εξαθλίωσης του κόσμου.

Στη συνέχεια επισήμαναν ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίνονται και οι δύο στις απαιτήσεις του ΣΕΒ και άλλων εργοδοτικών ενώσεων, για ανάκαμψη των κερδών τους, αλλά και στις απαιτήσεις της ΕΕ για απαρέγκλιτη υλοποίηση της αντιλαϊκής συμφωνίας. Με θεατρινίστικες αντιπαραθέσεις   προσπαθούν να διαμορφώσουν τεχνητό κλίμα πόλωσης, αποκρύπτοντας την ταύτισή τους στο πρόγραμμα που θα ακολουθήσει η όποια επόμενη κυβέρνηση προκύψει, με όποια σύνθεση και αν αυτή έχει, δηλαδή στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων του τρίτου μνημονίου.

Το ίδιο κάνουν και τα άλλα συστημικά κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ που στηρίζουν αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές. Ενώ ακολουθώντας το δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ τροφοδοτεί αυταπάτες για μια φιλολαϊκή οικονομία εκτός ευρωζώνης εξυπηρετώντας συγκεκριμένο τμήμα της αστικής τάξης. Να απομονώσουνε , να καταδικάσουνε τη νεοναζιστικήεγκληματική οργάνωση ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που υπηρετεί συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματιών και εξαπολύει δολοφονικές επιθέσεις σε εργάτες που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.

Κάλεσαν τους αυτοαπασχολούμενους, τους  μικρούς εμπόρους  και τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη τους σε αυτούς που ισχυρίζονται ότι όλα αυτά γίνονται για το καλό τους, ότι πρέπει να κάνουν θυσίες για να έρθει η ανάπτυξη, ανάπτυξη, όμως, υπέρ του κεφαλαίου και όχι υπέρ του λαού. Να  τιμωρήσουν όλους όσους έβαλαν την υπογραφή τους σε μειώσεις μισθών και συντάξεων, στις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, στη φορο-καταιγίδα, στη μείωση των παροχών Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας, στις ιδιωτικοποιήσεις, στη χρεοκοπία των φτωχών αγροτών και μικρών επαγγελματιών. Στις 20 Σεπτέμβρη να ψηφίσουν ΚΚΕ, να το ενισχύσουν παντού, τη δική τους δύναμη, τη δύναμη της αλήθειας, του αγώνα, της ανατροπής!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ