ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ

«Την Κυριακή γράφουμε Ιστορία και μπορούμε να τα καταφέρουμε έστω και μόνοι απέναντι σε όλους. Για να στείλουμε μήνυμα νίκης στην Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιρλανδία, για να ξεμπερδεύουμε με το παλιό, για να αλλάξει η Ευρώπη», έκλεισε την ομιλία του καταχειροκροτούμενος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας,

στο πλαίσιο προεκλογικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε απόψε στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑισιόδοξος για τη νίκη, με ευθείες βολές κατά της ΝΔ και ειδική αναφορά στους αγρότες, για τους οποίους όπως τόνισε «θα παλέψουν και πάλι μαζί», εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Να βροντοφωνάξουμε «όχι» στις δυνάμεις της καταγγελίας και της απόδρασης, στηρίζοντας «δυνάμεις μάχης» και ανθρώπους που «θα βάλουν τα χέρια τους στη λάσπη», προέτρεψε τους συγκεντρωμένους ο κ. Τσίπρας, ενώ νωρίτερα έκανε λόγο για «αναγκαίο συμβιβασμό» και κάλεσε τους πολίτες σε ενεργή συμμετοχή στις εκλογές.

«Το δίλλημα της Κυριακής είναι απλό: θέλουμε την Ελλάδα τον πολλών ή την Ελλάδα των λίγων; Την Ελλάδα της προόδου ή της συντήρησης;

Ή εμπιστευόμαστε την Ελλάδα στους ανθρώπους που σας κοιτάζουν με καθαρό βλέμμα, που ζουν ανάμεσά σας, που δουλεύουν μαζί σας και έχουν πεντακάθαρα χέρια ή εγκαταλείπουμε την πατρίδα μας στους ομοτράπεζους της διαπλοκής, στους δωρολήπτες της Siemens, στους τροφίμους της λίστας Λαγκάρντ και κάθε άλλης λίστας της διαπλοκής, στους αυτουργούς της μεγάλης φοροδιαφυγής.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΚαι είμαι απολύτως βέβαιος για την απάντηση του λαού μας. Στις 20 Σεπτέμβρη, παίρνουμε τις τύχες στα χέρια μας. Ξεμπερδεύουμε με το παλιό. Κερδίζουμε το αύριο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Για εμάς, η συμφωνία της 12ης Ιούλη δεν είναι η μία και μοναδική πυξίδα, όπως είναι για τη ΝΔ, για το ΠΑΣΟΚ, για το Ποτάμι. Όπως είναι για όλους εκείνους που, κάθε μέρα επί έξι μήνες, μας σταύρωναν γιατί δεν υπογράφαμε συμφωνία με τους δανειστές, όπως-όπως και κακήν-κακώς», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντρική πλατεία της Λάρισας

Ο Αλέξης Τσίπρας από τη προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντρική πλατεία της Λάρισας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ πέρα από τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει δύο βασικούς πυλώνες που δεν άπτονται της συμφωνίας και αφορούν πρώτα και κύρια την αναδιανομή προς όφελος του κόσμου της εργασίας και της πρωτογενούς παραγωγής και δεύτερο τη διεύρυνση των παραγωγικών δυνατοτήτων, που προϋποθέτει ριζικές θεσμικές αλλαγές και ρήξη με τη δομή της διαπλοκής. «Συσπειρωνόμαστε και αγωνιζόμαστε, για να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε στις 26 Γενάρη, σε κατάσταση πολιορκίας».

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕιδικότερα για τους αγρότες τόνισε: “όλοι οι κάτοχοι γεωργικής εκμετάλλευσης θα έχουν την υποχρέωση να τηρούν βιβλία εσόδων- εξόδων, εκτός από τους μικρούς παραγωγούς με εισόδημα έως 5.000 ευρώ.” ενώ πρόσθεσε ότι “θα ενταχθεί εκεί και η δαπάνη για το αγροτικό πετρέλαιο, ώστε να μην υπάρχει πρόσθετη επιβάρυνση”. Ενώ όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επαναπροσδιοριστεί “το αγροτικό εισόδημα και τη φορολόγησή του με βάση τον επανακαθορισμό της έννοιας της ”αγροτικής επιχείρησης” και της ”γεωργικής εκμετάλλευσης” αλλά και της έννοιας του ”αγρότη” σε συνεργασία με τους φορείς των αγροτών. “Στις ”γεωργικές εκμεταλλεύσεις” ορίζουμε γενικό αφορολόγητο όριο και αναγνωρίσουμε ως τεκμαρτή δαπάνη την αμοιβή της οικογενειακής εργασίας καθώς και, βάσει νέου επικαιροποιημένου υπολογισμού, τις αποσβέσεις κεφαλαίου και πάγιων”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑντιμετωπίζουμε το πρόβλημα ρευστότητας του αγρότη,  σε πρώτη φάση με την έκδοση αγροτικής κάρτας, που θα καλύπτει τις τρέχουσες ανάγκες του για την καλλιέργεια και τη συνολική αγροτική δραστηριότητα. Ενώ στο δεύτερο εξάμηνο του 2016, θα λειτουργήσει η νέα, δημόσια Αναπτυξιακή Τράπεζα, η οποία, εκτός από τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και τη συνεταιριστική οικονομία, θα χρηματοδοτεί και ειδικά προγράμματα για τη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής.

Εξομοιώνουμε σταδιακά τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ με τις αντίστοιχες του ΙΚΑ.  Συνδέοντας τες τόσο με το εισόδημα όσο και με την παραγωγική δραστηριότητα, ώστε να μετριαστούν οι επιπτώσεις από την αύξησή τους.

«Όλοι στις κάλπες για να ξεμπερδεύουμε με το χθες», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ