Η ΑΡΧΑΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “ΡΙΠΕΣ” ΣΤΟ ΟΥΗΛ

Το τριήμερο 17, 18 και 19 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ. το κοινό θα παρακολουθήσει την ανατρεπτική παράσταση “Ριπές” που σκηνοθέτησε η Ραφίκα Σαουίς, με μονολόγους από τις τραγωδίες «Αντιγόνη» και «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή και «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη σε αντιστοιχία με τη σύγχρονη ελληνική και ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Λόγος και εικόνες για την υποταγή και την αντίσταση στην αρχαία τραγωδία δένουν με σύγχρονα video και ήχους από τις στιγμές που καθόρισαν την πορεία της Ελλάδας τα τελευταία πέντε χρόνια και όχι μόνο.

Στόχος της παράστασης είναι να ανοίξει ένας διάλογος στην πολιτική υπόσταση των έργων σε σχέση με αυτά που μας απασχολούν σήμερα στη χώρα μας.

Οι παραστάσεις θα δοθούν  στο δημοτικό θέατρο ΟΥΗΛ σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών, ενώ μέρος των εσόδων θα δοθεί στην οργάνωση ΜΕΤΑδραση για τη στήριξη ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων.

Η ΜΕΤΑδραση, είναι επιχειρησιακός εταίρος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και μέλος του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας. Δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην υποστήριξη της εξαιρετικά ευάλωτης ομάδας των ασυνόδευτων ανηλίκων, η ΜΕΤΑδραση υλοποιεί τις παρακάτω δράσεις: συνοδεία ασυνόδευτων ανηλίκων από κέντρα κράτησης σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας, δίκτυο Επιτροπείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, νομική στήριξη ασυνόδευτων ανηλίκων και προσωρινή φιλοξενία σε οικογενειακό περιβάλλον.

Ερμηνεύει η ηθοποιός Δάφνη Σκρουμπέλου. Δραματολόγος Οπτικοακουστικού υλικού ο γνωστός δημοσιογράφος  Άρης Χατζηστεφάνου. Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων στα γραφεία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού στο κεντρικό κτήριο στο Μύλο του Παππά από τις 09.00 -14.00 (τηλέφωνο επικοινωνίας 2410 614449).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ