ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ

Όπως είναι φυσικό τα αντιλαϊκά μέτρα που λαμβάνονται κατ εξακολούθηση από τις κυβερνήσεις των τελευταίων πέντε τουλάχιστον ετών συμπεριλαμβανόμενης φυσικά και της επτάμηνης συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. ΑΝ.ΕΛ. αφορούν όλους τους τομείς της ζωής της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Ως εκ τούτου δεν έχουν αφήσει στο απυρόβλητο ούτε τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους.

Δε θα μπορούσαν άλλωστε να είναι διαφορετικά τα δεδομένα όταν:

Το ποσοστό άμεσης συμμετοχής των ασφαλισμένων σε φάρμακα, εξετάσεις νοσήλια και θεραπείες αυξάνεται συνεχώς.

Οι τεράστιες έλλειψης που υπάρχουν στο δημόσιο σύστημα υγείας σε προσωπικό, υλικοτεχνική υποδομή και υλικά για την πραγματοποίηση των αναγκαίων χειρουργικών επεμβάσεων οδηγούν αναπόφευκτα σε υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών του ή ακόμα και στην αύξηση της ροής των ασθενών προς τον ιδιωτικό τομέα υγείας. Κάτι τέτοιο έχει άκρως αρνητικές συνέπειες  τόσο για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους που δυστυχώς αναγκάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη όσο και για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η σχεδόν παντελής έλλειψη δημόσιου δικτυού μονάδων αποθεραπείας και αποκατάστασης ή η υπολειτουργία των ελάχιστων που υπάρχουν έχουν οδηγήσει στη γιγάντωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και σε αυτό τον τομέα με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς και τα ασφαλιστικά ταμεία. ( Χαρακτηριστικό άλλωστε είναι το παράδειγμα της Λάρισας η οποία είναι κυριολεκτικά περικυκλωμένη από ιδιωτικά κέντρα αποκτώσης και ταυτόχρονα απουσιάζει παντελώς δημόσιο κέντρο.

180.000 μαθητές με αναπηρία παραμένουν κάθε χρόνο εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας λόγο των τεράστιων ελλείψεων που αντιμετωπίζουν τα ειδικά σχολεία τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή όσο και στο απαραίτητο ειδικό,  εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

Αποτελεί ευαγγέλιο η έκθεση του Ο.Ο.Σ.Α. που θέτει ως στόχο τη μείωση του ποσοστού των δικαιούχων των προνοιακών επιδομάτων στο 10% του πληθυσμού. Αυτή βέβαια γίνεται ήδη πραγματικότητα με βοηθητικά εργαλεία τον νέο κανονισμό εκτίμησης βαθμού αναπηρίας  (Κ.Ε.Β.Α.) που μειώνει τα ποσοστά αναπηρίας σε πολλές παθήσεις Επίσης έρχεται στο προσκήνιο η λεγόμενη «λειτουργικότητα» του ασθενή καθώς και σύνδεση της χορήγησης των επιδομάτων με εισοδηματικά κριτήρια.

Η ανεργία και στο χώρο των ατόμων με αναπηρία τσακίζει κόκαλά.

Κατόπιν όλων των παραπάνω γίνεται αντιληπτό πως μοναδική επιλογή για τα άτομα με αναπηρίες και τις οικογένειές τους είναι να βάλουν άμεσα φραγμό σε τούτη τη λαίλαπα αντιλαϊκών μέτρων που τους έχει οδηγήσει να ζουν υπό συνθήκες εξαθλίωσης. Κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την αποφασιστική συμπαράταξη των αναπήρων και των οικογενειών τους στις γραμμές του αγωνιστικού συνδικαλιστικού κινήματος του Π.Α.ΜΕ ΚΑΙ ΤΗΣ Σ.Ε.Α.Α.Ν καθώς και με την αποφασιστική ενίσχυση των ψηφοδελτίων του Κ.Κ.Ε. στην επερχόμενη εκλογική μάχη της 20ης του Σεπτέμβρη. Αξίζει επίσης στο σημείο αυτό να υπενθυμισθούμε πως:

Το Κ.Κ.Ε. όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί προεκλογικά με το άνοιγμα της βουλής μετά τις εκλογές του φετινού Γενάρη κατέθεσε πρόταση νόμου για την άμεση κατάργηση όλων των μνημονίων και των συνακόλουθων εφαρμοστικών νόμων. Αυτή όμως δεν εισήχθη ποτέ προς συζήτηση στην ολομέλεια με ευθύνη των μειοψηφούντων στο κοινοβούλιο κομμάτων

Δεν μπήκε ούτε μια στιγμή στη λογική «μνημονιακοί – αντιμνημονιακοί» των άλλων κομμάτων. Αντίθετα έχοντας από την πρώτη στιγμή ξάστερη θέση κάλεσε το λαό να οργανώσει την πάλη του ενάντια στην Ε.Ε. , το Ν.Α.Τ.Ο. και τις άλλες λυκοσυμμαχίες. Μπήκε μάλιστα μπροστάρης σε αυτή μέσα από το Π.Α.ΜΕ. και τα άλλα ταξικά συνδικάτα κόντρα στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣ.Ε.Ε. ΑΔ.Ε.Δ.Υ. Ε.ΣΑ.ΜΕΑ κ.λπ.

Μένοντας σταθερό στις αρχές του αρνήθηκε κατηγορηματικά τη συμμετοχή του σε κυβέρνηση συνεργασίας της « αριστεράς μη πέφτοντας  στην παγίδα του « καλύτερου διαχειριστή» της σημερινής κατάστασης.

Άμεσοι στόχοι πάλης του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος:

Πραγματικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα παιδείας, υγείας πρόνοιας, αποθεραπείας και αποκατάστασης  για όλους. Απαγόρευση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στους τομείς αυτούς

Δωρεάν παροχή όλων των απαραίτητων τεχνικών βοηθημάτων σε μαθητές και φοιτητές με αναπηρία.

Δημιουργία  ολοκληρωμένου δημόσιου δικτύου προστατεομενών εργαστηριών επαγγελματικής κατάρτισης και απασχόλησης για άτομα με νοητική υστέρηση και αυτισμό με εγγυημένη από το κράτος την απορρόφηση των παραγόμενων σε αυτά προϊόντων.

Άμεση κάλυψη όλων των κενών θέσεων σε εκπαιδευτικό, ειδικό και βοηθητικό προσωπικό σε όλες τις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής με ταυτόχρονη αναβάθμιση της υλικοτεχνικής τους υποδομής.

Άμεση κατάργηση του νέου απαράδεκτου κανονισμού εκτίμησης βαθμού αναπηρίας (Κ.Ε.Β.Α. και ανάκληση όλων των αποφάσεων με βάση τις οποίες έχουν γίνει περικοπές σε προνοιακά επιδόματα και λοιπές παροχές.

 

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ