ΤΟ DEBATE, Η ΕΙΔΗΣΗ, ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΟΥΛ

Σε πραγματικά καλύτερους ρυθμούς και με μεγαλύτερο ενδιαφέρον εξαιτίας των αντιπαραθέσεων το σαφώς ζωντανότερο χθεσινό debate των κ.κ. Τσίπρα και Μεϊμαράκη, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των τηλεθεατών που με αγωνία περίμεναν να ακούσουν ειδήσεις για την επομένη των εκλογών αλλά και γενικότερα για τα επόμενα 3 χρόνια του νέου μνημονίου.

Δυστυχώς η μόνη είδηση που βγήκε χθες ήταν ότι όποια και να είναι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει πιστά και απαρέγκλιτα το μνημόνιο και η διαπίστωση σε όλους τους τόνους ότι ο κ. Μεϊμαράκης είναι πιο ψηλός από τον κ. Τσίπρα.

Παρά την αγωνία των πολιτών και παρά τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για συγκεκριμένες πολιτικές, κλείσαμε τους δέκτες της tv με πολλές απορίες αφού οι κ.κ. Τσίπρας και Μεϊμαράκης δεν μας είπαν τίποτα για την καταπολέμηση της ανεργίας, για την λήξη της λιτότητας, για την πάταξη της διαφθοράς, για τη νέα φορολογική πολιτική (φορολογικό επιχειρήσεων, αγροτών, φοροδιαφυγή μεγάλου πλούτου κ.λπ.), για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, για την παιδεία, για την υγεία, για το κοινωνικό κράτος κ.λπ..

Και ενώ οι δύο πολιτικοί αρχηγοί εμφανίστηκαν καλά δασκαλεμένοι για να αποφύγουν τα λάθη που θα μπορούσαν να τους στοιχίσουν αυτά δεν αποφεύχθηκαν κυρίως από τον πρόεδρο της ΝΔ.

Ο κ. Τσίπρας, πίνοντας πολλά ποτήρια νερό, δεν μπόρεσε να κρύψει την έντασή του αλλά και να πείσει για την μεταστροφή του, ενώ απέφυγε το λάθος στις τοποθετήσεις.

Ο κ. Μεϊμαράκης, και λόγω χαρακτήρα, υπέπεσε σε λάθη όπως η επανάληψη των πεζοδρομιακών εκφράσεωνσε βάρος του αντιπάλου του, όπως αυτό για την κυβέρνηση εθνικής Ελλάδας διάρκειας 6 μηνών, αυτό με τη μετανάστευση της νέας γενιάς για την οποία δεν βρήκε να πει μία συγνώμη για τα όσα έκανε και το κόμμα του όλα τα προηγούμενα χρόνια σε βάρος των νέων και κυρίως με τα παράπονα για τη διοίκηση της ΕΡΤ που εξέφρασε μετά το debate θυμίζοντας παίκτες και προπονητές που χάνοντας ένα παιχνίδι τα ρίχνουν στον διαιτητή. Μάλιστα ήταν τέτοια η βιασύνη του που αντί να αφήσει σε κάποιον από το επικοινωνιακό επιτελείο να διαμαρτυρηθεί για τη διοίκηση της ΕΡΤ το έκανε ο ίδιος χάνοντας την ευκαιρία να πει κάτι καλό για την εμφάνισή του στην τηλεμαχία.

Οπως και να το κάνουμε από το χθεσινό debate, που ήταν καλό σαν τηλεοπτικό θέαμα μας έμεινε η βεβαιότητα της πιστής εφαρμογής του μνημονίου και εμπεδώσαμε τα περί ύψους Μεϊμαράκη.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ