2ος «ΜΥΛΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ» 24 – 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ

Ο «Μύλος Παραστατικών Τεχνών» αποτελεί ένα πρότυπο φεστιβάλ για τις σύγχρονες παραστατικές και οπτικοακουστικές τέχνες. Δημιουργήθηκε με σκοπό να λάβει διεθνείς διαστάσεις συνδιαμορφώνοντας -μαζί με τις πολιτιστικές ομάδες και τους ντόπιους δημιουργούς- την ταυτότητα του χώρου του Μύλου του Παππά ως κυψέλη έκφρασης και παραγωγής πολιτισμού.

Ο «Μύλος Παραστατικών Τεχνών» πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά πέρυσι, σε συνδιοργάνωση της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και του Συνεργείου Μουσικού Θεάτρου (Σ.Μου.Θ.),  στους ανανεωμένους χώρους του Μύλου του Παππά.

Το πρώτο πιλοτικό τριήμερο φεστιβάλ υλοποιήθηκε με βάση τρεις βασικούς στόχους: να αναδείξει το χώρο του Μύλου Παππά ως μια εστία σύγχρονης και νεανικής πολιτιστικής ανάπτυξης, να μυήσει τους Λαρισαίους σε διάφορες φόρμες σύγχρονων παραστατικών τεχνών και να παρουσιάσει έναν ενδεικτικό αριθμό καλλιτεχνικών έργων που δημιουργήθηκαν από νέους καλλιτέχνες της πόλης.

Ένα χρόνο μετά, και ενώ ο Μύλος του Παππά έχει λειτουργήσει πλέον ως κυψέλη πολιτισμού με πλήθος εργαστηρίων, παραστάσεων και δράσεων, ο «2ος Μύλος Παραστατικών Τεχνών» διοργανώνεται από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου, από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, του Europe Direct και τον καλλιτεχνικό συντονισμό του Σ.Μου.Θ., με σκοπό να επιτευχθεί μια γόνιμη συσπείρωση τόσο των εγχώριων όσο και των ευρωπαϊκών δημιουργικών δυνάμεων και να αναδειχτεί η πολιτισμική τους δυναμική.

Στο 2ο Μύλο Παραστατικών Τεχνών θα συμμετέχουν τα καλλιτεχνικά σχήματα και οι πολιτιστικοί οργανισμοί που έχουν την έδρα τους ή έχουν αξιοποιήσει τους χώρους του Μύλου Παππά, για να δημιουργήσουν και να εκφραστούν καλλιτεχνικά, καθώς και σχήματα από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη, που προσδίδουν στη δεύτερη αυτή διοργάνωση μια ευρύτερη αναγνωσιμότητα και δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε στο άμεσο μέλλον αντίστοιχες διοργανώσεις να φέρουν έναν πανελλαδικό και διεθνή χαρακτήρα με κέντρο την πόλη της Λάρισας.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα περιλαμβάνει παραστάσεις θεάτρου, μουσικού θεάτρου, χοροθεάτρου, χορού, κουκλοθέατρου, συναυλίες, περφόρμανς, προβολές, εκθέσεις, εγκαταστάσεις, τέχνη δρόμου και διαδραστικές καλλιτεχνικές δράσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ