O R. DAWKINS ΑΠΟΚΑΛΕΙ “ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ” ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ 200 ΤΖΑΜΙΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ο Richard Dawkins κάνει σκληρή κριτική στην “αρρωστημένη”, όπως την χαρακτηρίζει, προσφορά της Σαουδικής Αραβίας να χτίσει 200 τζαμιά για τους πρόσφυγες στη Γερμανία, καθώς το κράτος του Κόλπου αρνείται σιωπηλά να προσφέρει καταφύγιο σε όσους προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο στη Συρία.

Ο Dawkins χαρακτήρισε την είδηση αυτή “προϊόν αρρωστημένης φαντασίας ή αρρωστημένη προσβολή στη γερμανική γενναιοδωρία” την Πέμπτη, όταν έγινε γνωστή η πληροφορία ότι το πλούσιο αραβικό κράτος προσφέρθηκε να κατασκευάσει τζαμιά στη Γερμανία, η οποία θα δεχτεί 800.000 πρόσφυγες φέτος.

Ενώ χιλιάδες πρόσφυγες κάνουν το επικίνδυνο ταξίδι διαμέσου των ηπείρων σε ευρωπαϊκές χώρες, η Σαουδική Αραβία και πέντε άλλες χώρες του Κόλπου δεν προσφέρουν καμία θέση επανεγκατάστασης.

Ο Dawkins είπε ότι η είδηση είναι «σίγουρα αρρωστημένη», προσθέτοντας ότι «φοβάται όμως ότι δεν πρόκειται για αστείο».

Ο άθεος, βιολόγος και συγγραφέας πρόσθεσε ότι το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να είναι «πιο άχρηστο για τους πρόσφυγες στη Γερμανία από τα 200 τζαμιά» είναι 201 τζαμιά!

Η Γερμανική εφημερίδα, Frankfurter Allgemeine Zeitung, ανέφερε ως πηγή για τα σχέδια κατασκευής 200 τζαμιών, την εφημερίδα του Λιβάνου al Diyar. Περισσότερες όμως λεπτομέρειες για το πώς η Σαουδική Αραβία θα κατασκευάσει τα 200 τζαμιά δεν υπάρχουν.

Η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει: «Από την Ασία μέχρι την Ευρώπη, μεγάλες πλούσιες χώρες έχουν γυρίσει την πλάτη τους στους πρόσφυγες από τη Συρία. Και οι έξι χώρες του Περσικού Κόλπου (Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κουβέιτ, Ομάν, Μπαχρέιν), η Ρωσία και η Ιαπωνία δεν δέχονται ούτε έναν πρόσφυγα».

Οι χώρες του Κόλπου έχουν δεχτεί έντονη κριτική για την «εκκωφαντική» σιωπή τους κατά τη διάρκεια της κρίσης των προσφύγων.

Τον περασμένο μήνα, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι η χώρα περιμένει την άφιξη 800.000 προσφύγων φέτος – τέσσερις φορές περισσότερους από το 2014.

Η Γερμανία παραμένει ο κορυφαίος προορισμός για τους πρόσφυγες στην Ευρώπη. Δέχεται το 43% του συνόλου των αιτήσεων ασύλου που γίνονται στις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η είδηση της κατασκευής των τζαμιών έγινε δεκτή με δυσπιστία και σοκ από τα μέσα  κοινωνικής δικτύωσης.

huffingtonpost.co.uk

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ