SPIEGEL: Η Ν.Δ. ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Η Νέα Δημοκρατία αμφισβητεί το ποσό των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων που ανακοίνωσε τον Απρίλιο η απερχόμενη κυβέρνηση, υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel σε άρθρο του με τίτλο «Οι Έλληνες συντηρητικοί αμφισβητούν το ποσό των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων».

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είχε ανακοινώσει τον Απρίλιο, ότι οι πολεμικές αποζημιώσεις που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα ανέρχονται στο ποσό των 278 δισ. ευρώ, βασιζόμενη στους υπολογισμούς που είχε κάνει μια κοινοβουλευτική επιτροπή η οποία εξέτασε το θέμα.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Σύμφωνα με το Spiegel, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να μην συμφωνεί με αυτό το ποσό, επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν μεθοδολογικά προβλήματα». «Το όλο θέμα χρήζει νέας προσέγγισης. Στον τρέχοντα υπολογισμό και τις εκτιμήσεις υπάρχουν μεθοδολογικά προβλήματα», φέρεται να δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Το γερμανικό περιοδικό σημειώνει, πάντως, ότι η Ν.Δ. εξακολουθεί να θεωρεί ανοικτό το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, αν και θεωρεί ότι οι απαιτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνουν αποδεκτές από το Βερολίνο…

Τέλος, όπως σημειώνει το Spiegel, εκπρόσωπος της Ν.Δ. δήλωσε ότι θα πρέπει να διαχωριστεί το αναγκαστικό δάνειο προς τη Γερμανία από το νομικά δύσκολο ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Εύγε!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ