ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ

Λιγότερη γραφειοκρατία στους δήμους τους οποίους η κεντρική διοίκηση, όπως είπε, πρέπει να εμπιστευθεί, προανήγγειλε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο δημαρχείο του δήμου Λαρισαίων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη, έκανε λόγο για αλλαγές στον Καλλικράτη, κυρίως, στο επίπεδο της γραφειοκρατίας.

“Θα πρέπει να αλλάξει όλο το πλαίσιο των συνεχόμενων ελέγχων των Δήμων και των δημάρχων και να υπάρξει μία διαδικασία ελέγχου στο τέλος του έτους”, είπε χαρακτηριστικά.

006Πάντως, ο πρώην πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι αν και η επόμενη τετραετία θα είναι σημαντική για αυτές τις αλλαγές “τον πρώτο χρόνο θα επιδιώξουμε την ανάπτυξη και μετά θα ακολουθήσει περίοδος θεσμικών τομών και μεταρρυθμίσεων στην οποία η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα παίξει καθοριστικό ρόλο”.

Επεσήμανε, δε, ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει πολλές δυνατότητες τις οποίες λόγω των μνημονιακών δυσκολιών δεν μπορούσε να τις αξιοποιήσει το προηγούμενο διάστημα.

Ο κ. Τσίπρας με αφορμή την επίσκεψή του στο δημαρχείο τόνισε ότι είναι υποψήφιος στη Λάρισα τόσο για να δώσει ώθηση στο κόμμα του ώστε να διεκδικήσει και την τρίτη έδρα, όσο και για να δείξει ότι είναι δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου.

Τον κ. Τσίπρα συνόδευε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου ενώ στην είσοδο του Δημαρχείου Λάρισας τον υποδέχθηκαν με ευχές και λουλούδια σχολικοί φύλακες και εκπαιδευτικοί που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε στις θέσεις τους από το καθεστώς διαθεσιμότητας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ