ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ

Στο πλαίσιο της προστασίας και της ασφάλειας των πολιτών, η Περιφέρεια Θεσσαλίας στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, (Διεύθυνση Τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας) προχώρησε στον καθαρισμό χειμάρρων και ρεμάτων.

Μέχρι σήμερα  έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός κυρίως της φυτικής γης των παρακάτω χειμάρρων:

  • Στο ρέμα όρια Δήμου Λαρισαίων με Δήμου Κιλελέρ (πλησίον του Βερόπουλου) , με κατεύθυνση την Νίκαια – Φάρσαλα , έγινε καθαρισμός φυτικής γης σε μήκος περίπου 300 μέτρων , στον πυθμένα και στα πρανή αυτού.
  • Στο ρέμα Γκουσμπασανιώτη , μετά το Δημοτικό διαμέρισμα Νέων Καρυών όπου έγινε και εκεί καθαρισμός φυτικής γης σε μήκος περίπου 300 μέτρων , στον πυθμένα και στα πρανή αυτού.
  • Στο ρέμα ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗΘΡΑ του Αγιοκάμπου εκτελούνται εργασίες καθαρισμού σε όλο το μήκος (περίπου 400 μέτρων ) και πλάτος αυτού .

KILELERΟ σκοπός του καθαρισμού είναι η ασφάλεια των διερχόμενων αυτοκινήτων όταν αυτοί ( οι χείμαρροι) διέρχονται από οδικά δίκτυα,  αλλά και γενικότερα η μέριμνα για την προστασία των κατοίκων και των περιουσιών τους όταν αυτά βρίσκονται κοντά ή μέσα σε κατοικημένες περιοχές .

Το έργο βέβαια το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη θα χρησιμοποιηθεί και για τυχόν πλημμύρες που πιθανό θα γίνουν κατά την περίοδο του φθινοπώρου και θα υπάρχει συνεργασία με την Πολιτική Προστασία  της Περιφέρειας Θεσσαλίας με στόχο την άμεση επέμβαση όπου χρειασθεί.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία όπου οι πόροι έχουν περιοριστεί σε εξαιρετικά ανησυχητικό βαθμό, η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζει να προσφέρει έργο για την προστασία των πολιτών, των περιουσιών τους αλλά και του περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιούνται καθαρισμοί σε χείμαρρους και ρέματα στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας με στόχο να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα ειδικά την περίοδο του χειμώνα. Ως Περιφέρεια βέβαια είμαστε πάντα σε επιφυλακή και έτοιμοι να επέμβουμε σε κάθε έκτακτη περίσταση με πρώτο μέλημα τη διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών.

Για να συνεχίσουμε όμως να έχουμε αυτή τη δυνατότητα, θα πρέπει το κράτος να παρέχει την απαιτούμενη χρηματοδότηση διότι σε διαφορετική περίπτωση είναι ξεκάθαρο πως εγείρονται ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια του πολίτη με την ευθύνη να βαρύνει ξεκάθαρα εκείνους που ψαλιδίζουν διαρκώς τη χρηματοδότηση στην αυτοδιοίκηση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ