ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ «ΒΛΕΠΟΥΝ» ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ;

Αν πιστέψετε σε κάθε δεισιδαιμονία που υπάρχει στον κόσμο, ποτέ δεν θα φύγετε από το σπίτι σας. Και αυτές υπάρχουν ακόμη και για την ώρα του ύπνου. Μερικοί πολιτισμοί πιστεύουν ότι είναι κακή τύχη να κοιμόμαστε με τα πόδια μας απέναντι από την πόρτα.

Αυτή η πεποίθηση είναι ενσωματωμένη στην πρακτική του feng shui, τη μελέτη της αλληλεπίδρασης της ενέργειας μεταξύ των ανθρώπων και των αντικειμένων στο περιβάλλον τους. Το υπνοδωμάτιο, κυρίως, είναι ένας τόπος που πιστεύεται ότι έχει επιπτώσεις στην υγεία μας, την ευτυχία και την ικανότητά μας για εξοικονόμηση χρημάτων.

Και σε πολλούς πολιτισμούς, είναι ζωτικής σημασίας τα πόδια σας να μην είναι απέναντι από την πόρτα του υπνοδωματίου όταν κοιμάστε. Θεωρείται κακό για την υγεία σας, διότι όταν τα νεκρά σώματα απομακρύνονται από ένα υπνοδωμάτιο, πρώτα βγαίνουν τα πόδια. Επίσης πιστεύεται ότι όταν κοιμάστε με τα πόδια σας απέναντι από την πόρτα του υπνοδωματίου, θα αισθάνεστε ανήσυχος και δυσαρεστημένος στο σπίτι, και δεν θα έχετε καμία αίσθηση χαλάρωσης. Ακόμα χειρότερα, τα …πνεύματα μπορούν να σας σύρουν έξω από την πόρτα παρά τη θέλησή σας!

Αν το να κοιμάστε με τα πόδια σας απέναντι από την πόρτα φέρνει πραγματικά κακή τύχη ή όχι είναι απλά θέμα προκαταλήψεων, υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για να ξεκουράζεστε στον ύπνο σας: να κοιμάστε στην αριστερή πλευρά του κρεβατιού!

Μελέτη με 3000 ενήλικες διαπίστωσε ότι οι ενήλικες που κοιμόντουσαν στην αριστερή πλευρά του κρεβατιού ξυπνούσαν πιο χαρούμενοι, θετικοί και καλύτερα εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσουν μια κουραστική ημέρα. Ενώ μόνο το 18% των ατόμων που κοιμόντουσαν στη δεξιά πλευρά του κρεβατιού είχαν μια θετική προοπτική στη ζωή.

Αν και μπορεί να είναι σαν το επιχείρημα της κότας και του αυγού, οι άνθρωποι που κοιμόντουσαν στην αριστερή πλευρά του κρεβατιού ανέφεραν ότι ήταν πιο ήρεμοι από το σύντροφό τους κατά τη διάρκεια καυγάδων, και ένας μεγάλος αριθμός απολάμβαναν τη δουλειά τους.

Αν ψάχνετε για μια αλλαγή, είναι λοιπόν καλύτερα να δοκιμάσετε την αριστερή πλευρά του κρεβατιού – ανεξάρτητα από την κατεύθυνση την οποία θα έχουν τα πόδια σας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ