ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΩΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Επίθεση στη δημοτική αρχή του Τυρνάβου εξαπέλυσε σήμερα με ανακοίνωσή της η Δράση Πολιτών για το θέμα των απευθείας αναθέσεων. Στην ανακοίνωση που υπογράφουν ο επικεφαλής Στ. Ροντούλης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Θ. Λάππας και Αν. Ξηρομερήσιος αναφέρονται τα εξής:

“Εν έτει 2015, και ενώ ο ελληνικός λαός βιώνει μια απερίγραπτη οικονομική τραγωδία, οι διοικούντες τον Δήμο Τυρνάβου, ανερυθρίαστα, συνεχίζουν πρακτικές του παρελθόντος που οδήγησαν τη χώρα στην απελπισία και την πολύπλευρη παρακμή.

Έτσι, προσφάτως, πληροφορηθήκαμε από τη «Διαύγεια» ότι η μελέτη χάραξης της ΒΔ παράκαμψης του Τυρνάβου δόθηκε με τις συνοπτικές και όζουσες διαδικασίες της απευθείας ανάθεσης, χωρίς μάλιστα να ιδρώσει το αυτί κανενός από αυτούς που συγκροτούν την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Δυστυχώς, δεν εκπλησσόμεθα. Ο κ. Σαρχώσης μας έχει συνηθίσει σε πρακτικές συγκάλυψης και αδιαφάνειας, ποιούμενος την νήσσαν, κάθε φορά που η «Δράση Πολιτών» φέρνει στη δημοσιότητα τις ασχήμιες του (άλλωστε, όταν τρώμε δεν μιλάμε…).

Το κακό, όμως, έχει παραγίνει. Η αποβλέπουσα σε ιδιοτελείς σκοπούς φαιδρή τριανδρία που διοικεί τον Δήμο Τυρνάβου καταφεύγει συνεχώς και αδιαλείπτως στις μεθοδεύσεις των απευθείας αναθέσεων, επικαλούμενη λόγους επείγοντος και αναγκαιότητας, χωρίς να λογαριάζει ότι διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα και ότι οι δημότες απαιτούν να είναι οι όποιες δαπάνες διαφανείς και λελογισμένες.

Αυτό, όμως, συμβαίνει όταν άνθρωποι καιροσκόποι και κερδοσκόποι βρίσκονται στην εξουσία. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι οι οικονομικές διασυνδέσεις και το οικονομικό «αλισβερίσι». Προτεραιότητά τους είναι ο πλουτισμός και όχι το κοινό καλό. Φροντίδα τους είναι τα οικονομικά «κονέ» και όχι η ανιδιοτελής προσφορά στην κοινωνία. Μέριμνά τους είναι η «κονόμα» και όχι η χρηστή διαχείριση των δημοσίων πόρων, που συνεχώς μάλιστα βαίνουν συρρικνούμενοι.

Το κακό των απευθείας αναθέσεων στο Δήμο Τυρνάβου έχει παραγίνει και πρέπει να πάρει ένα τέλος. Η πληγή των απευθείας αναθέσεων πιστοποιεί την ανικανότητα προγραμματισμού έργων και δράσεων της γνωστής τριανδρίας και καταδεικνύει τα οικονομικά συμφέροντα και τους πελατιακούς μηχανισμούς που θέλουν να εξυπηρετήσουν.

Η «Δράση Πολιτών» δεσμεύεται έναντι των δημοτών να καταπολεμήσει τα φαινόμενα της διαπλοκής και της διαφθοράς στο Δήμο και να διαφυλάξει, όσο μπορεί από τη θέση της αντιπολίτευσης, την έντιμη διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Δεσμεύεται ότι ο κ. Σαρχώσης θα λογοδοτήσει για τις οικονομικές του δοσοληψίες και για όλες τις απευθείας αναθέσεις, όταν η «Δράση Πολιτών» αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου με τη βούληση του τοπικού εκλογικού σώματος.

Προς το παρόν, δεν θα κουραστούμε να στηλιτεύουμε δημοσίως την αδιαφανή οικονομική λειτουργία της νυν δημοτικής αρχής, μήπως και επέλθει δια του δημοσίου λεκτικού μαστιγώματος η καθαρτήρια επίδραση της αιδούς.

Βεβαίως, δεν είμαστε αισιόδοξοι για τα αποτελέσματα της πρακτικής μας αυτής. Δεν αισιοδοξούμε ότι η τριανδρία θα ντραπεί, ώστε να συνετισθεί και να αλλάξει τη νοοτροπία της. Ιδιαιτέρως τώρα που οι οικονομικές δοσοληψίες του κ. Φλαμπουράρη, του μεγάλου καθοδηγητή του Τσίπρα, δείχνουν το δρόμο και στον κ. Σαρχώση”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ