ΕΛ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ: ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΑ ΕΠΑΛ

Στο θέμα της έλλειψης βιβλίων ειδικοτήτων από τα ΕΠΑΛ αναφέρεται με σημερινή της ανακοίνωση η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελένη Αναστασοπούλου επισημαίνοντας ότι λόγω της διαδικασίας εγγραφής των μαθητών και του χωρισμού τους σε τμήματα ανά ειδικότητα στα ΕΠΑΛ

τα βιβλία ειδικοτήτων κάθε χρόνο φτάνουν στα σχολεία στο τέλος Σεπτεμβρίου.  Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η κ. Αναστασοπούλου σημειώνει:

“Ποτέ, καμία χρονιά  και πουθενά δεν έχουν δοθεί βιβλία ειδικοτήτων πριν από το τέλος Σεπτεμβρίου. Αυτό συμβαίνει όχι από ολιγωρία ή έλλειψη βιβλίων αλλά για πρακτικούς και ουσιαστικούς λόγους καταγραφής των μαθητών και διανομής των βιβλίων.

Ειδικότερα,

οι εγγραφές, ειδικά στα ΕΠΑΛ  δύνανται, να πραγματοποιούνται μέχρι και 10 ημέρες μετά την έναρξη των μαθημάτων ήτοι, έως τις 21 Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια, σε ότι αφορά  και πάλι τα ΕΠΑΛ, τα τμήματα και οι ειδικότητες παίρνουν την τελική τους μορφή, ανάλογα με τις δηλώσεις και τον αριθμό των μαθητών. Δίνεται επίσης  δικαίωμα στους μαθητές για πιθανές αλλαγές  έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Ενημερώνεται το ηλεκτρονικό σύστημα (myschool) για τον ακριβή  αριθμό των μαθητών και των τμημάτων και  το σύστημα διανομής των βιβλίων Διόφαντος στέλνει τα βιβλία στα σχολεία ανάλογα με τον αριθμό. Αυτή η διαδικασία χρειάζεται έναν εύλογο χρόνο για να ολοκληρωθεί.

Εντωμεταξύ και μέχρι το τέλος της διαδικασίας, και μόνο σε ότι αφορά τα βιβλία ειδικοτήτων, οι εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ, με αίσθημα ευσυνειδησίας και κάνοντας το καθήκον τους, διδάσκουν με σημειώσεις και φωτοτυπίες. Έτσι δεν χάνονται διδακτικές ώρες, δεν υπάρχει διάκριση εις βάρος των μαθητών των ΕΠΑΛ και τα σχολεία λειτουργούν ομαλά.

Σε κάθε περίπτωση η σαφής και σφαιρική ενημέρωση βοηθά στην καλύτερη αποτύπωση της πραγματικότητας και δεν δημιουργεί ανακριβείς ή λανθασμένες εντυπώσεις”.

 

 

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ