Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΑΧΑΙΡΩΣΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Η αστυνομία στο Βερολίνο σκότωσε γνωστό εξτρεμιστή από το Ιράκ, ο οποίος είχε τραυματίσει σοβαρά με μαχαίρι γυναίκα αστυνομικό.

Ο άνδρας, ο οποίος είχε βεβαρημένο ποινικό μητρώο, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τη γερμανική αστυνομία στο Βερολίνο την Πέμπτη, αναφέρει το AP.

Το περιστατικό συνέβη στις 10 π.μ., τοπική ώρα στο στο δυτικό Βερολίνο, όταν τέσσερα αυτοκίνητα της αστυνομίας έφθασαν στην σκηνή όπου οι περαστικοί ανέφεραν ότι κυκλοφορούσε στο δρόμο ένας «τρελός με μαχαίρι.”

Η γυναίκα αστυνομικός, 44 ετών, χτυπήθηκε στο λαιμό, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο διάσωσης σε στρατιωτικό νοσοκομείο, και τώρα ανακάμπτει μετά τη χειρουργική επέμβαση.

Ο δράστης, 41 ετών, Rafik Y., ήταν ιρακινής καταγωγής, και είχε διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild.

“Απ ‘όσο γνωρίζουμε, το πρόσωπο που σκοτώθηκε ήταν ένας Ιρακινός πολίτης, ο οποίος καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια φυλακή το 2008 επειδή ήταν μέλος ξένης τρομοκρατικής οργάνωσης”, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Dirk Feuerberg σε συνέντευξη Τύπου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ