ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ Η ΜΕΛΕΤΗ ΧΑΡΑΞΗΣ ΤΗΣ ΒΔ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Απόφαση για την απευθείας ανάθεση της μελέτης χάραξης της ΒΔ παράκαμψης πόλης Τυρνάβου και δημιουργίας ψηφιακού μοντέλου εδάφους, πήρε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου έναντι του ποσού των 17.341 ευρώ στην εταιρεία ΥΕΤΟΣ της Θεσσαλονίκης.

Η παραπάνω μελέτη αφορά στη χάραξη της βορειοδυτικής παράκαμψης της πόλης του Τυρνάβου και τη δημιουργία μοντέλου εδάφους ως υπόβαθρο για την εν λόγω εργασία.  Αρχεται από τη χλμ θέση 19+100 της ΝΕΟ Λάρισας – Τυρνάβου – Ελασσόνας, στο ύψος της Βρύσης – Αγία Άννα, και καταλήγει στην ΠΕΟ – Παλιά Εθνική Οδό Τυρνάβου – Ελασσόνας, προς Δαμάσι τη θέση Φάρος, στη χ.θ. 19+300.

parakamΕιδικότερα, το αντικείμενο μελέτης συνίσταται στις εξής απαραίτητες εργασίες:

  • Αυτοψία – επί τόπου μετρήσεις για την όδευση της χάραξης.
  • Ψηφιοποίηση χαρτών – συλλογή λοιπών δεδομένων.
  • Δημιουργία μοντέλου εδάφους.
  • Ετοιμασία – σχεδίαση υποβάθρου χάραξης.
  • Μελέτη χάραξης παρακαμπτήριας οδού επί του μοντέλου εδάφους.
  • Χάραξη στο φυσικό έδαφος με χρήση πασσάλων.

Την σύνταξη της ανωτέρω μελέτης Εταιρεία μελετών «Σπυρίδης Α. – Κουτάλου Β. ΟΕ» – «ΥΕΤΟΣ», δεδομένου ότι δίνει την κατώτατη τιμή για αμοιβή, διαθέτοντας ανάλογη σε παρόμοιες μελέτες εμπειρία και τεχνογνωσία, ενώ η σύνταξη της μελέτης είναι άμεση και απαραίτητη.

Επισημαίνεται ότι στον προϋπολογισμό του Δήμου Τυρνάβου, οικονομικού έτους 2015, στην κατηγορία των εξόδων έχει γραφτεί εξειδικευμένη πίστωση για την αντιμετώπιση της παραπάνω δαπάνης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ