ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντό είχε ο βουλευτής Ν. Λάρισας και Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας, για να συζητήσουν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός.

Η όσο το δυνατόν γρηγορότερη αποπληρωμή των συμβεβλημένων παρόχων του ΕΟΠΥΥ – γιατρών, διαγνωστικών κέντρων, φαρμακοποιών και κλινικών -, ήταν το κύριο θέμα συζήτησης, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού, αφού οι καθυστερήσεις που υπάρχουν είναι μεγάλες, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, τις πληρωμές των δεδουλευμένων του Απριλίου, οι οποίες αναμένονται να γίνουν, το νωρίτερο, ως τα τέλη Σεπτεμβρίου!

Στο τραπέζι τέθηκε επίσης και το θέμα των νέων ιατρών, καθόσον από τον Ιανουάριο του 2012, που λειτουργεί ο ΕΟΠΥΥ, δεν έχει συναφθεί ούτε μια νέα σύμβαση ιατρού με τον Οργανισμό, κάτι που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους νέους επιστήμονες.

Ο Λαρισαίος πολιτικός συζήτησε και την “απαράδεκτη”  όπως την χαρακτήρισε τριετή παράταση του claw back, που υπέγραψε η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, καθώς και την αναδρομική περικοπή των δεδουλευμένων. Μελετήθηκαν προτάσεις για σταδιακή μείωση των περικοπών αυτών, με απώτερο στόχο την οριστική κατάργησή τους.

Ο κ. Κέλλας μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον κ. Κοντό δήλωσε:

«Σήμερα είχα μια εποικοδομητική συνάντηση με τον πρόεδρο Δημήτρη Κοντό, όπου συζητήθηκαν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οργανισμός. Ο ΕΟΠΥΥ το τελευταίο επτάμηνο βρίσκεται αντιμέτωπος με την πλήρη κατάρρευσή του, εξαιτίας της καταστροφικής πολιτικής της παραιτηθείσας κυβέρνησης και της πλήρους ανικανότητας του πρώην υπουργού Υγείας.

Χιλιάδες επαγγελματίες στον χώρο της υγείας οδηγούνται σε λουκέτο αφού οι υποχρεώσεις του Οργανισμού προς τους παρόχους υγείας γίνονται  πια σε δόσεις και με περικοπές, ενώ οι ασφαλισμένοι, το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό, δεν λαμβάνουν ούτε τα στοιχειώδη.

Το Υπουργείο Εργασίας το πρώτο επτάμηνο του 2015 δεν έχει αποδώσει στον ΕΟΠΥΥ 800 εκατ. Ευρώ, όπως όφειλε, από ήδη εισπραχθέντα χρήματα από εισφορές, και τα παρακρατά για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, την ώρα που το ίδιο το μνημόνιο προβλέπει πως η απόδοση των εισφορών γίνεται απευθείας στον ΕΟΠΥΥ.

Κάποιοι δυστυχώς απαξίωσαν πλήρως μια φιλόδοξη προσπάθεια που θα μπορούσε να δώσει σημαντικές λύσεις στο χώρο της Υγείας. Εμείς από την πλευρά μας δεν υποσχόμαστε θαύματα, αλλά εγγυόμαστε πως θα  δώσουμε στον Οργανισμό όλα τα απαραίτητα εφόδια, ώστε να μπορέσει να αναλάβει τον ρόλο που του αναλογεί.

Παρόντες στην συνάντηση εκτός του κ. Κέλλα και του κ. Κοντού, ήταν  η πρώην Αντιπρόεδρος του ΕΟΦ κα. Κατερίνα Φαμέλη και ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ