ELDORADO ΚΑΙ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΤ3

Η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, η οποία ανήκει κατά 95% στην Καναδική πολυεθνική Eldorado και κατά 5% στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ του Μπόμπολα, απειλούν τη διοίκηση της ΕΡΤ και της ΕΡΤ3 με «όλες τις ενδεικνυόμενες ποινικές και αστικές ενέργειες» για την παρουσίαση ρεπορτάζ στην εκπομπή Αντιδραστήριο.

Το ρεπορτάζ παρουσίαζε την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή που έχει σημειωθεί στις Σκουριές και τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής.

Δείτε εδώ το τρέιλερ της εκπομπής

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Ελληνικός Χρυσός»

Με έκπληξη παρακολουθήσαμε χθες βράδυ από την τηλεόραση της ΕΤ – 3 ένα «ενημερωτικό» ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο της εκπομπής ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΟ, το οποίο στο σύνολό του υπήρξε αναληθές, υποβολιμαίο, δυσφημιστικό και εν τέλει συκοφαντικό για την εταιρεία μας και τους εργαζόμενούς μας.

Καταπατώντας κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας, επαγγελματισμού και αντικειμενικότητας, η εκπομπή στηρίχθηκε αποκλειστικά στην ιδεολογική μονομέρεια και στα γνωστά ψεύδη που αναπαράγονται κατά σύστημα από τους αντιπάλους της επένδυσης, χωρίς να αναζητήσει και να φιλοξενήσει και την άποψη της εταιρείας μας.

Το να μετατρέπεται μια εκπομπή σε «λαϊκό δικαστήριο» και μάλιστα μέσα από έναν δημόσιο τηλεοπτικό φορέα για τον οποίο πληρώνουν όλοι οι φορολογούμενοι Έλληνες, είναι πράξη που δεν συνάδει με το δημοκρατικό ήθος και γι’ αυτό την καταγγέλλουμε.

Γνωστοποιούμε πως επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας προκειμένου να λάβουμε εις βάρος του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ ΑΕ κκ Διονύση Τσακνή και Λάμπη Ταγματάρχη, του Προέδρου και του Γενικού Διευθυντή της ΕΤ-3 κ.κ Ιωάννη Μυλόπουλου και Αλέξανδρου Κάντερ Μπαξ καθώς και των υπευθύνων της εκπομπής «ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΟ», όλες τις ενδεικνυόμενες ποινικές και αστικές ενέργειες ενώπιον των αρμοδίων πολιτικών και ποινικών Δικαστηρίων για την ανόρθωση, μεταξύ άλλων, της βαρύτατης ηθικής βλάβης την οποία προξένησε η εν λόγω εκπομπή.

info-war.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ