ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΈΛΛΗΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ

Τη βεβαιότητα ότι οι ΑΝΕΛ, παρά τον πόλεμο που δέχονται από τα σκοτεινά κέντρα της διαπλοκής θα είναι και στη νέα Βουλή εκφράζει σήμερα μιλώντας στο paidis.com, ο βουλευτής Λάρισας και επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος Βασίλης Κόκκαλης, υπουστηρίζοντας ότι οι ΑΝΕΛ θα είναι και πάλι παράγοντας σταθερότητας:

Κύριε Κόκκαλη, λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες και υπάρχουν αρκετές δημοσκοπήσεις που σας φέρνουν στα όρια του 3%. Ένα σχόλιο;

Οι γνωστοί-άγνωστοι εργολάβοι της παραπλάνησης του ελληνικού λαού περίμεναν την προκήρυξη των εκλογών για να προσφέρουν, μια ακόμη φορά, τις υπηρεσίες τους στο σύστημα που επί δεκαετίες λυμαίνεται τη χώρα. Οι δημοσκόποι της συμφοράς που σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, καθώς και στο δημοψήφισμα, είδαν τις προβλέψεις τους να αποτυγχάνουν πανηγυρικά, θέλουν και πάλι να διαμορφώσουν κλίμα, με στόχο να πλήξουν τους Ανεξάρτητους Έλληνες, κι αυτό γιατί γνωρίζουν πολύ καλά πως είμαστε η δύναμη που εγγυάται τη σταθερή πορεία της χώρας και της κυβέρνησης για τα επόμενα χρόνια. Θεωρούν πως αν μας πλήξουν θα έχουν καταφέρει το πιο συντριπτικό χτύπημα εναντίον μιας κυβέρνησης, της πρώτης μεταπολιτευτικά που τόλμησε να τα βάλει με τους βαρόνους των ΜΜΕ. Γνωρίζουμε πως αυτό ενοχλεί. Γνωρίζουμε πως αυτό είναι το κίνητρό τους για την παρουσίαση προκατασκευασμένων δημοσκοπήσεων. Ο λαός όμως και κρίση έχει και γνώση. Για μια ακόμη φορά θα στείλει τις προβλέψεις τους στον κάλαθο των αχρήστων και με την ψήφο του θα ενδυναμώσει τους Ανεξάρτητους Έλληνες καθιστώντας τους και πάλι εγγυητές της νέας κυβερνητικής συμμαχίας που θα οδηγήσει τη χώρα στο δρόμο της ελπίδας και της αξιοπρέπειας».

Συγκυβερνήσατε με τον ΣΥΡΙΖΑ όμως και ψηφίσατε μνημόνιο…

Οι ΑΝΕΛ στις 20 Ιουλίου προτιμήσαμε να πυροβολήσουμε τα πόδια και όχι την  πατρίδα μας. Δεχθήκαμε να παρεκκλίνουμε από το προεκλογικό μας πρόγραμμα, προκειμένου να σωθούν οι καταθέσεις των Ελλήνων στις τράπεζες, προκειμένου να αποφύγουμε τη ασύντακτη χρεοκοπία, η οποία μαζί με την αθρόα είσοδο των προσφύγουν θα δημιουργούσε στη χώρα μας κοινωνική έκρηξη. Στην επτάμηνη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στηρίξαμε την εθνική προσπάθεια για μία έντιμη και δίκαιη διαπραγμάτευση. Δεν επιλέξαμε την άτακτη χρεοκοπία, ενώ η έξοδος από το ευρώ θα έπληττε τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα και όχι εκείνους που έχουν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Είχαμε να επιλέξουμε μεταξύ του εύκολου δρόμου του λαϊκισμού αφ’ ενός και της σωτηρίας της χώρας αφετέρου. Με την τελευταία συμφωνία, η οποία υπεγράφη μετά από μακρά και επίπονη διαπραγμάτευση, κερδίσαμε ώστε η χώρα να ανασαίνει καλύπτοντας το σύνολο του χρηματοδοτικού κενού μέχρι το 2019, καθώς και των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου. Αυξήσαμε το σύνολο της χρηματοδότησης στα 86 δις, έναντι τεσσάρων δις που προέβλεπε η 5η αξιολόγηση. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εγγυηθήκαμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για τα σημαντικά θέματα της ορθοδοξίας, του ελληνισμού, της ασφάλειας και της εθνικής άμυνας. Χρέος μας είναι να μπορέσουμε να βρούμε τα κοινωνικά ισοδύναμα που θα ελαφρύνουν τα ασθενέστερα στρώματα αλλά και το σύνολο της κοινωνίας.

Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών της Κυριακής;

Στις εθνικές εκλογές οι Έλληνες έχουν να επιλέξουν αν θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμο, ή αν θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε μία κυβέρνηση εθνικής αποστολής με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ως εγγύηση σε θέματα μείζονος σημασίας για τη χώρα και τους έλληνες πολίτες. Οι ΑΝΕΛ εγγυόμαστε ότι θα κρατήσουμε την πατρίδα ζωντανή. Είμαστε σίγουροι ότι ο ελληνικός λαός δίνοντας μία εντολή σταθερότητας στην επόμενη κυβέρνηση, με τη συμμετοχή των ΑΝΕΛ θα παραδώσει την επόμενη τετραετία μία Ελλάδα ικανή να βγει από τον φαύλο κύκλο των μνημονίων και να εισέλθει στον δρόμο της ανάπτυξης και της προοπτικής.

Ως Τομεάρχης Αγροτικού των Ανεξάρτητων Ελλήνων πως βλέπετε να διαμορφώνεται η κατάσταση στον συγκεκριμένο χώρο;

Λόγω της 7μήνης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, αναμφίβολα πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν «πάγωσαν», αφού εκκρεμούσε η χρηματοδότηση. Παρόλαυτα δώσαμε μάχη και πετύχαμε πολλά πράγματα που ανακούφισαν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής και της χώρας. Επιγραμματικά σας υπενθυμίζω ότι οι ΑΝ.ΕΛ. στην 7μηνη διακυβέρνηση της χώρας μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ πετύχανε, σε συνεργασία με τον εκκαθαριστή της ΑΤΕ, την διαγραφή του 50% των κόκκινων αγροτικών και κτηνοτροφικών δανείων. Η βούληση μας είναι η διαγραφή του 100% όλων αυτών των δανείων για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες και κτηνοτρόφους. Στηρίζουμε έμπρακτα τους υπερχρεωμένους αγρότες, δίνουμε την μάχη για την διαφθορά στον χώρο των Συνεταιρισμών. Στηρίζουμε τον κατ’ επάγγελμα αγρότη και τις ομάδες παραγωγών με σχετικό νομοσχέδιο  το οποίο ήδη είναι προς δημόσια διαβούλευση. Το Μητρώο Αγροτών επί ημερών μας άρχισε να διαμορφώνεται. Τα προηγούμενα χρόνια το Μητρώο Αγροτών ήταν μόνο στα λόγια. Πρέπει επιτέλους ο αγρότης να πάρει την τύχη της δουλειάς του στα χέρια του χωρίς προστάτες και μεσάζοντες. Το προκλητικό της υπόθεσης είναι τα κόμματα που χρεοκόπησαν την Ελλάδα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που επί 40 χρόνια μόνο υπόσχονταν, μας επικρίνουν ότι μέσα σε 7 μήνες δεν κάναμε τίποτα. Τα δύο αυτά κόμματα κοροϊδεύουν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, όταν διαγράψανε δάνεια Αγροτικών Συνεταιρισμών, απήλλαξαν από τις ποινικές τους ευθύνες προέδρους Συνεταιρισμών, ενώ την ίδια στιγμή αγρότες και κτηνοτρόφοι απειλούνται με κατασχέσεις και ποινικές διώξεις. Αλήθεια για τα χρέη των Αγροτικών Συνεταιρισμών θα απολογηθεί κάποιος; Πώς δημιουργήθηκαν; Κατέληγαν τα δάνεια που λαμβάνανε στους αγρότες; Και ποιος επωμίσθηκε το κόστος αυτών των χρεών;

Έχετε δηλώσει πολλές φορές ότι δεν είστε επαγγελματίας πολιτικός, αλλά επαγγελματίας της ζωής και πως ανησυχείτε για την αγορά και τους επαγγελματίες, οι οποίοι καθημερινά δίνουν μάχη για την επιβίωση τους. Τι έχετε κάνει ως βουλευτής γι΄αυτούς;

Υπενθυμίζοντας πάντα την δύσκολη οικονομικά συγκυρία που βιώσαμε το προηγούμενο 7μήνο, θα πρέπει να αναφέρω τις παρακάτω παρεμβάσεις που έχουν και την δική μου σφραγίδα. Ξεμπλοκάραμε την συνταξιοδότηση για χιλιάδες οφειλέτες του ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ καθώς με την εφαρμογή νέας και ευνοϊκής διάταξης για τον συμψηφισμό χρεών με την σύνταξη, μπορούν πλέον να συμψηφίσουν χρέη έως 25.000 ευρώ με τμήμα σύνταξης για 60 μήνες. Όσοι μαζικά χρωστούν πάνω από 25.000 ευρώ και μέχρι 50.000 ευρώ για το πρώτο 18μηνο θα παίρνουν την βασική των 360 ευρώ και στη συνέχεια αφού βγει η κανονική σύνταξη θα κάνουν συμψηφισμό με παρακράτηση μέρος της σύνταξης για 60 μήνες. Αν όμως η οφειλή είναι πάνω από 50.000 ευρώ θα πρέπει να καταβάλουν μέσα σε δυο μήνες το επιπλέον ποσό ώστε να υπαχθούν στην διαδικασία του συμψηφισμού.

Ακόμη ικανοποιήσαμε ένα πάγιο και μόνιμο  αίτημα των οφειλετών του δημοσίου και των ασφαλιστικών Ταμείων για την διεύρυνση του νόμου Κατσέλη, ούτως ώστε να συμπεριλαμβάνονται και οφειλές προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία ακόμα και προς τους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού. Συνεπώς όσοι δανειολήπτες υπάγονται κατ’ αρχήν στον νόμο Κατσέλη και οφείλουν στις τράπεζες θα μπορούν να υπαγάγουν και τυχόν οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτή η τροποποίηση αφορά ιδιαίτερα και κυρίως τους μικροεμπόρους για τους οποίους η νομολογία των Ειρηνοδικείων στην πλειοψηφία τους έχει κάνει δεκτό το αίτημα της για υπαγωγή στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Επίσης με την τροπολογία που κατατέθηκε, ψηφίσθηκε -μαζί με την δανειακή σύμβαση- η διαγραφή χρεών μέχρι 20.000 ευρώ. Η διαγραφή των χρεών θα γίνεται με δικαστική απόφαση και εφ’ όσον συντρέχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις που αναλύονται στον νόμο. Είναι γεγονός πως η δανειακή σύμβαση είναι δύσκολη και επίπονη πλην όμως η προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων ήταν πρωταρχικό μέλημα για την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Επίσης το θέμα των κόκκινων δανείων δρομολογήθηκε να διευθετηθεί τον Νοέμβριο με γνώμονα τα δάνεια που αντικειμενικά δεν είναι βιώσιμα. Όσοι λοιπόν δανειολήπτες αδυνατούν με αντικειμενικά κριτήρια πάντα να εξυπηρετήσουνε τα δάνεια τους αυτά, θα τύχουνε της προστασίας της πρώτης κατοικίας και της ευνοϊκής ρύθμισης των δανείων. Επιτρέψτε μου να κλείσω με τον αγώνα που δίνω, εδώ και χρόνια, για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών καθώς και όλων εκείνων των εμπορικών ομάδων που ασφυκτιούν κάτω από τη μέγγενη των χρεών, τα οποία δημιουργήθηκαν ελέω της κρίσης. Μια σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων για τους μικροφειλέτες που θα έβλεπαν τις περιουσίες τους να χάνονται ή που εξαιτίας των οφειλών τους στο δημόσιο δεν θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις τους είναι πλέον γεγονός. Θα συνεχίσουμε και μετά τις εκλογές στη Βουλή τον αγώνα για καλυτέρευση των συνθηκών και του πλαισίου εκείνου που θα επιτρέψει στους Έλληνες πολίτες να πάρουν και πάλι την τύχη στα χέρια τους.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ