ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΕΚΛ

Το Εργατικό Κέντρο Νομού Λάρισας, διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά τα δωρεάν μαθήματα σε παιδιά ανέργων (λυκείου-γυμνασίου), ως πράξη ταξικής αλληλεγγύης προς τους ανέργους, στο πλαίσΙο της γενικότερης δράσης του για την διεκδίκηση μέτρων στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους.

Στην ανακοίνωση του ΕΚΛ αναφέρονται και τα εξής:

“Εκτός από την έμπρακτη αλληλεγγύη και στήριξη των μαθητών-παιδιών ανέργων, το ΕΚΝΛ θέλει μ’ αυτή την πράξη του, να δώσει το μήνυμα στους ανέργους, ότι δεν είναι μόνοι τους απέναντι στο πρόβλημα της ανεργίας και όλα τα άλλα που μας φορτώνει το καπιταλιστικό σύστημα και τα κόμματα που το υπηρετούν.

Υπάρχει στη Λάρισα το ταξικό Εργατικό Κέντρο Λάρισας και πολλά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, Λαικές Επιτροπές σε κάθε συνοικία, στα οποία πρέπει να συσπειρωθούν όλοι οι άνεργοι και να παλεύουμε από κοινού για τα δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, για την χορήγηση σε όλους τους άνεργους επιδόματος ανεργίας 600 ευρώ το μήνα χωρίς προϋποθέσεις για όσο είναι κάποιος άνεργος. Για να έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να σταματήσουν οι κατασχέσεις και να παγώσουν τα δάνεια και οι οφειλές σε τράπεζες και δημόσιο, να έχουν όλοι ρεύμα, νερό, θέρμανση και φυσικά το δικαίωμα στην δημόσια δωρεάν εκπαίδευση την οποία έχουμε ακριβοπληρώσει με άμεσους και έμμεσους φόρους.

Βεβαίως το ΕΚΝΛ, ούτε θέλει, ούτε μπορεί να υποκαταστήσει το δημόσιο σχολείο, για την αναβάθμιση του οποίου παλεύει, ούτε να γίνει φροντιστήριο, το οποίο παλεύει να καταργηθεί, όπως και γενικότερα η επιχειρηματική δράση στην εκπαίδευση. Επομένως οι δυνατότητες του ΕΚΝΛ για δωρεάν στήριξη μαθητών-παιδιών ανέργων, είναι περιορισμένες, στα περσινά επίπεδα 120 παιδιά περίπου.

Τα μαθήματα που θα γίνονται θα είναι όλα τα Φιλολογικά, Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία, με προτεραιότητα τους μαθητές του λυκείου και στη συνέχεια του γυμνασίου.

Οι εγγραφές ξεκινούν την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου και θα γίνονται έως την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στα γραφεία του ΕΚΝΛ (2ος όροφος), καθημερινά, πλην Σαββατοκύριακου.

Για την εγγραφή των παιδιών, πρέπει να προσκομίζονται:

α) Αντίγραφο κάρτα ανεργίας των γονιών.

β) Αντίγραφο του εκκαθαριστικού της εφορίας 2015.

Θα δίνεται προτεραιότητα σε όσους γονείς είναι μέλη σε κάποιο από τα σωματεία της δύναμης του ΕΚΝΛ.

Για την καλύτερη οργάνωση των μαθημάτων, καλούμε όλους τους γονείς και τους μαθητές που θα παρακολουθήσουν τα δωρεάν μαθήματα, σε σύσκεψη την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com