«ΕΦΥΓΕ» Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ!

Τον Χρήστο Κλέτσα, ένα σπουδαίο δάσκαλο που «έφυγε» στα 86 του χρόνια αποχαιρέτησε σήμερα από τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου η Λάρισα.

Σπουδαίος αθλητής, τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Πειραιά και του Ηρακλή Λάρισας, διετέλεσε γυμναστής μα και «υπηρεσιακός» προπονητής της ΑΕΛ,  τον κέρδισε η εκπαίδευση και μαζί του κέρδισε ο σχολικός αθλητισμός!

Αμέτρητα παιδιά «πέρασαν» απ’ τα χέρια του, χειμώνα καλοκαίρι με τη σφυρίχτρα στην αυλή του 3ου Λυκείου, φιγούρα γνώριμη, πατρική σχεδόν, να βάζει τις φωνές και να «παγώνουμε» μα σαν μας κοίταζε στα μάτια ξεχείλιζε η αγάπη και το ενδιαφέρον του, ένα χτύπημα στην πλάτη και… όλα καλά.

Ανήσυχο πνεύμα, φιλοσοφημένος, ευθυτενής και βροντόφωνος άλλαζε τα πρωινά μου σαν τον πετύχαινα να πίνει τον καφέ του στην Πατρόκλου, βιαστική σχεδόν πάντα, τρεχάτη πίσω από κάποιο ρεπορτάζ λέγαμε δυο κουβέντες.

«Στάση δάσκαλος» είχα βαφτίσει τις συναντήσεις μας και γέλαγε σαν το άκουγε!

Πέρασα χθες απ’ την Πατρόκλου και ασυναίσθητα τον έψαξα, έλειπε και έφυγα βιαστική για την πορεία για το Φύσσα, κρίμα σκέφτηκα,  θα το σχολιάζαμε…

Δεν μου πάει καρδιά να γράψω αυτό το κλισέ «πλήρης ημερών», ποιος το αποφασίζει άλλωστε;

Αν με ρωτάτε τον ήθελα κι’ άλλο, πάντα είχε να «δώσει», στους δικούς του, στους μαθητές του, στην πόλη που τόσο αγάπησε!

Καλό ταξίδι Δάσκαλε…

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ