ΠΟΝΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ

Μόνο ως κομματική προεκλογική παρέμβαση μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή ανακοίνωση του δ.σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας για τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία με σαφή επίθεση στην προηγούμενη κυβέρνηση. Και μπορεί να χαρακτηριστεί κάλλιστα πονηρή μια τέτοια ανακοίνωση όταν η απόφαση για την εκδοσή της ελήφθη πριν από σχεδόν τρεις εβδομάδες,

το κείμενό της οριστικοποιήθηκε πριν από δύο μέρες και από κάποιους επιλέχθηκε να δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα. Αν μη τί άλλο τέτοιες ανακοινώσεις αμαυρώνουν τον κλάδο, δείχνουν κομματικές σκοπιμότητες και το κυριότερο δεν δίνουν καμία ώθηση στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων των εκπαιδευτικών.

Οταν τα σχολεία έχουν ξεκινήσει πριν από 10 ημέρες, όταν οι ελλείψεις ήταν γνωστές πριν από ένα περίπου μήνα, όταν το θέμα των ελλείψεων απασχόλησε το σύνολο του Τύπου και του πολιτικού κόσμου, είναι αδικαιολόγητο η ΕΛΜΕ Λάρισας να έρχεται κατόπιν εορτής και να βγάζει ανακοίνωση μία μέρα πριν από τις εκλογές.

Αλλωστε ποτέ δεν είδαμε ανακοίνωση σε βάρος κυβέρνησης από το συγκεκριμένο όργανο μία μέρα πριν τις εκλογές, όσα στραβά και αν έγιναν σε βάρος του κλάδου.

Ανακοίνωση

Για την ιστορία η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Η ΕΛΜΕ Λάρισας καταγγέλλει την αβλεψία και την προχειρότητα της Διοίκησης του Υπουργείου Παιδείας που οδήγησαν στο να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς καθηγητές. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους ερασιτεχνισμούς της διέπραξε μέγιστο λάθος με την έναρξη του σχολικού έτους, αφού προκήρυξε εκ νέου (επανέκδοση και δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ), την υποβολή των αιτήσεων για ένταξη στους πίνακες των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, λίγες μόλις ημέρες πριν χτυπήσει το κουδούνι για τον αγιασμό για το σχολικό έτος 2015–2016 . Έτσι οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι επιπλέον υπέστησαν και τον εμπαιγμό σχετικά με τα μόρια της προϋπηρεσίας τους, υποχρεώθηκαν σε επιπλέον ταλαιπωρία επικαιροποίησης των αιτήσεών τους για τη Γενική Εκπαίδευση, την Ειδική Αγωγή και τα Μουσικά Σχολεία

Σε 272 σχολεία στη χώρα το κουδούνι δε χτύπησε παρά τις αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις της συγκυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πως “όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους και θα διαψευστούν οι Κασσάνδρες”.

Καταγγέλλουμε τη λοιδορία  που υπέστη η εκπαιδευτική κοινότητα.

Καλούμε την υπηρεσιακή κυβέρνηση καθώς και αυτή που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές να κάνουν αυτά που δεν υλοποίησε η απελθούσα πολιτική ηγεσία.

Απαιτούμε :

  • Κάλυψη όλων των κενών με εκπαιδευτικούς.
  • Άμεση πρόσληψη αναπληρωτών .
  • Μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση.

Δικαίωμα στη Δημόσια δωρεάν μόρφωση έχει το κάθε Ελληνόπουλο από την πρώτη μέρα του σχολείου.

Τα αυτονόητα που για κάποιους όμως δεν είναι”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ