ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ: ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΑΣΑΝΙΖΑΝ

Οι πρώτες ποινές για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, ήρθαν από τη  διεύθυνση της Γαλακτοκομικής Σχολής στην οποία φοιτούσε ο φοιτητής. Συνολικά κατηγορούνται εφτά σπουδαστές για βασανισμό του φοιτητή. Από αυτούς, οι τρεις έφυγαν από τη σχολή χωρίς πτυχίο,  μέχρι τουλάχιστον να ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία.

Ο εισαγγελέας απέστειλε έγγραφο προς τη Σχολή με το οποίο ενημέρωνε επίσημα για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν εφτά φοιτητές με συνέχεια να συνεδριάσει ο Σύλλογος Καθηγητών στης Σχολής στα Ιωάννινα και να χαρακτηρίσει τη διαγωγή τους  «επίμεμπτη», επιβάλλοντάς τους κυρώσεις.

Για τους υπόλοιπους τέσσερις φοιτητές, οι οποίοι εξακολουθούν να σπουδάζουν στη Σχολή, ο Σύλλογος Καθηγητών αποφάσισε να μην ξαναμείνουν στην Εστία, όπου φέρονται να έγιναν οι βασανισμοί εις βάρος του 20χρονου Βαγγέλη.

Δικαστική πηγή με γνώση της υπόθεσης την οποία επικαλείται η εφημερίδα, αναφέρει ότι τελικά οι κατηγορούμενοι για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατ’ εξακολούθηση από κοινού δεν είναι πέντε, όπως είχε ειπωθεί αρχικά, αλλά εφτά φοιτητές. Οι εφτά νεαροί κατηγορούνται, επίσης, για παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση από κοινού, ενώ παράλληλα έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση «εν τοις πράγμασι» (ουσιαστικά κατ’ αγνώστου).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν στοιχεία για τους βασανισμούς που έκαναν στον 20χρονο φοιτητή, αλλά όχι για συμμετοχή σε ενέργειες που να σχετίζονται με το θάνατό του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ