4 ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΛΙΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Όλες οι κλασσικές κινήσεις για τους κοιλιακούς είναι καλές, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: η ίδια παλιά ρουτίνα καταντά βαρετή.

Δείτε λοιπόν παρακάτω 4 μοναδικές όσο και παράξενες ασκήσεις για τους κοιλιακούς, που είναι όμως αποτελεσματικές.
Θα πρέπει να κάνετε 3 φορές την κάθε άσκηση με 15 επαναλήψεις την κάθε φορά. Στόχος σας να ασκείστε τρεις φορές την εβδομάδα.

Φουσκώνω το μπαλόνι

Η συγκεκριμένη άσκηση γυμνάζει τους κοιλιακούς σας βαθιά. Επειδή απαιτεί τη συνεργασία όλων των μυών στο μεσαίο τμήμα του σώματός σας, είναι επίσης μια εξαιρετική άσκηση για ζέσταμα των κοιλιακών σας, αλλά και για άλλες ασκήσεις. Θα χρειαστείτε ένα κανονικό μπαλόνι.

Δοκιμάστε το: Ξαπλώστε ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα, βρίσκοντας μια ουδέτερη θέση για την πλάτη σας. Πάρτε μια βαθιά διαφραγματική ανάσα με όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα, φουσκώνοντας την κοιλιά σας. Στη συνέχεια φυσήξτε στο μπαλόνι αργά. Νιώστε τους κοιλιακούς μύες σας να ενεργοποιούνται καθώς φυσάτε μέσα στο μπαλόνι.

To βαθύ κάθισμα του Υαλοκαθαριστήρα

11Αυτή η άσκηση καύσης λίπους είναι πολύ ευέλικτη, διότι γυμνάζει τους κοιλιακούς μυς σας από κάθε γωνία. Όταν βάλετε τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι πρέπει να σταθεροποιήσετε το σώμα σας. Οι μύες της πλάτης και τα πλαευρά σας συνεργάζονται σε αυτή την άσκηση, έτσι ώστε να την νιώθετε από τη μέση και επάνω. Θα χρειαστείτε μια μικρή πετσέτα.

Δοκιμάστε το: Κρατήστε την πετσέτα πάνω από το κεφάλι σας. Τεντώστε προς τα έξω το αριστερό σας πόδι, και καθίστε επάνω στο δεξί. Βεβαιωθείτε ότι το γόνατο είναι πάνω από τα δάχτυλα των ποδιών. Την ίδια στιγμή, σκύψτε πάνω από την αριστερή πλευρά σας. Στη συνέχεια, επιστρέψτε στην αρχική σας θέση, με τα χέρια πάνω από το κεφάλι, και επαναλάβετε από την άλλη πλευρά.

 

 

Τα χέρια του δρομέα

13Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι το τρέξιμο είναι μόνο κίνηση προς τα εμπρός, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει κίνηση από πλευρά σε πλευρά, αλλά και περιστροφή πάνω από τη μέση. Καθώς τρέχετε και τα χέρια σας ταλαντεύονται πέρα δώθε, οι κοιλιακοί σας δουλεύουν σκληρά για να παρέχουν μια σταθερή πλατφόρμα ώστε να κινούνται τα άκρα σας. Αυτή η κίνηση εκμεταλλεύεται αυτή την ιδέα, εκτός από το τρέξιμο.

Δοκιμάστε το: Καθίστε στο πάτωμα με τα πόδια απλωμένα ευθεία προς τα εμπρός και έξω και πιέστε τους εσωτερικούς μηρούς μεταξύ τους. Διατηρήστε ίσια την σπονδυλική σας στήλη, τους ώμους πίσω, και τους αγκώνες στις 90 μοίρες. Γρήγορα αρχίσετε να κινείτε τα χέρια σας πάνω και κάτω. Επικεντρωθείτε στο να κινείτε τον αγκώνα προς τα κάτω, και να οδηγείτε το άλλο χέρι προς τα πάνω, ενώ πιέζετε τους μύες του κορμού σας.

Ορειβάτης πολλαπλής κατεύθυνσης

12Τώρα ολοκληρώστε τον κύκλο των ασκήσεων γυμνάζοντας τους κοιλιακούς σας και ανεβάζοντας το ρυθμό της καρδιάς σας.

Δοκιμάστε το: Πάρτε στην βασική θέση σανίδας, με τα χέρια λίγο πιο ανοικτά από τους ώμους. Τραβήξτε το ένα γόνατο μπροστά κάτω από το σώμα σας προς την αντίστοιχη πλευρά του αγκώνα. Ενώ κρατάτε πάνω μέρος του σώματος στη θέση του, αλλάζετε τη θέση των ποδιών σηκώνοντας τους γοφούς και αμέσως εκτείνοντας το εμπρός πόδι πίσω και τραβώντας το πίσω πόδι προς τα εμπρός κάτω από το σώμα, όπως ένας κανονικός ορειβάτης.

Το στρίψιμο: Αντί να τραβήξετε το γόνατο προς την αντίστοιχη πλευρά του αγκώνα τραβήξτε το προς τον αντίθετο αγκώνα, σαν να είναι το σώμα σας ο δείκτης ενός ρολογιού. Όταν έχετε πάει όσο δεξιά μπορείτε να πάτε χωρίς να μετακινήσετε τα χέρια σας, πάτε πίσω προς τα αριστερά, ενώ συνεχίζετε να εναλλάσσετε τα πόδια σας σε μια συνεχή κίνηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ